ITV

Nije prošao detektor laži u tok-šouu, pa se ubio

Navodno, prije smrti, Dejmond je poslao Džejn poruku u kojoj joj je rekao da ne može živjeti bez nje

Džeremi Kajl: Prekinuto emitiranje njegovog tok šoua

N. Aj. / Avaz.ba

15.5.2019

Tok-šou "The Jeremy Kyle Show" prestao je s emitiranjem na britanskoj televizijskoj mreži ITV u srijedu i to nakon samoubojstva muškarca koji je nekoliko dana prije sudjelovao u programu.

Emisija se prestala prikazivati još u utorak nakon smrti Stiva Dejmonda (Steve Dymond, 63) zbog koje se mreža našla na meti kritike, pa i iz vrha vlade ove države.

- S obzirom na težinu nedavnih događaja odlučili smo prekinuti emitiranje "The Jeremy Kyle Showa" - rekla je izvršna direktorica televizije Kerolin Mekkal (Carolyn McCall).

"The Sun" piše da je Stiv Dejmond umro zbog predoziranja morfijem, a njegovo tijelo je deset dana nakon sudjelovanja u emisiji koja se trebala prikazati u ponedjeljak pronašao vlasnik stana u kojem je živio.

Džejn Kalagan (Jane Callaghan), Dejmondova bivša djevojka, objasnila je da su se rastali nakon što je on sudjelovao u televizijskom šouu gdje nije prošao na detektoru laži kada je trebao potvrditi da je nije nikada prevario.

Navodno, prije smrti, Dejmond je poslao Džejn poruku u kojoj joj je rekao da ne može živjeti bez nje.

- Ovaj slučaj jako zabrinjava. Televizije i produkcijske kuće su odgovorne za duševno zdravlje i mir gledalaca njihovih programa - istaknuo je glasnogovornik britanske premijerke. 

Televizijska mreža se već ranije našla na naslovnicama novina nakon smrti dvoje bivših sudionika TV rijaliti šoua "Love Islanda" koji su pronađeni obješeni.

- "The Jeremy Kyle Show" imao je svoju vjernu publiku i ekipa je predano radila četrnaest godina, ali došao je trenutak da se skine s programa - rekla je Mekkal. 

 Dodala je da je osoblje ITV-a u mislima s porodicom i prijateljima Stiva Dejmonda. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.