JET SET

Frenkie: Imao sam čast da rokam prije legendarnog „Wu Tanga“

Upoznao sam neke od članova grupe

Frenkie: Neočekivan nastup na "Sea Star Festivalu". Marko Obradović

Piše: N. Aj.

28.5.2019

„Sea Star Festival“, koji je održan prethodnog vikenda u Umagu, okupio je svjetska imena muzičke scene, među kojima je i rep grupa „Wu Tang Clan“. 

Bosanskohercegovački reper Adnan Hamidović Frenkie na Festival je pozvan kao gost, ali je neočekivano nastupio pred desetinama hiljada ljudi i to uoči nastupa velikog „Wu Tang Clana“.

- Pozvali su me organizatori prvenstveno zbog „Wu Tanga“. Međutim, na dan njihovog nastupa bio sam s DJ Phat Phillijem na kafi. Pozvao me je da odrokam jednu stvar za vrijeme njegovog seta uoči izlaska „Wu Tang Clana“ na binu. Ostao sam frapiran, jer to nisam očekivao. Naravno, pristao sam odmah. Imao sam čast i priliku da odrokam nešto prije legendarnog „Wu Tanga“. To mi je uljepšalo čitav život jer je riječ o izvođačima kojima se divim i koje sam slušao na početku dok sam još otkrivao hip-hop. Bili su mi i jedni od idola, a dijeliti bekstejdž i binu s njima je nešto nevjerovatno. Fantastičan vikend – govori nam Frenkie ushićeno.

Dodaje da se nije mnogo družio s članovima svjetski poznate grupe, ali da je neke od njih upoznao prije nastupa.

- Čuli su za Bosnu, naravno. Moju muziku, vjerovatno, nikada nisu čuli, ali me je Phillie pri upoznavanju predstavio kao super repera, što je možda malo i pretjerano kada se upoznaješ s tako velikim legendama – kazao je Frenkie.

Kaže kako su se i njegove kolege, poput Ede Maajke, Kontre, Indiga, DJ Soula, iznenadile, kao i on.

- Znali su da ću ići da gledam nastupe, a da ću i ja nastupiti bilo je svima nevjerovatno. Dobio sam mnogo pozitivnih komentara na društvenim mrežama. Ne znam šta bih još rekao, još to sabirem i slažem utiske – iskren je Frenkie.

Singl „Koraci“ 

Otkrio nam je i da je trenutno okupiran singlom „Koraci“.

- Pjesma i spot svjetlo dana ugledat će idućeg mjeseca – dodaje Frenkie.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.