TELEVIZIJA

Bio papreno plaćen: Poznato ko će naslijediti Tarika Filipovića u "Potjeri"

Prije dvije godine u javnosti se pojavio dokument s plaćama svih honorarnih zaposlenika HRT-a

Filipović: Vraća se na staro mjesto

A. Ču. / Avaz.ba

28.5.2019

Čak 826 emisija popularnoga kviza "Potjera" snimio je Tarik Filipović, ali svi oni koji su uživali gledajući "Potjeru" neće ga više tamo moći vidjeti. 

On će, naime, od jeseni ponovno sjesti u voditeljski stolac još jedne uspješnice HRT-a, povratničke emisije "Tko želi biti milijunaš". Uz prigodnu tortu i zabavu s kolegama, oprostio se od "Potjere", no nisu svi sretni i zadovoljni na Prisavlju.

"Slobodna Dalmacija" doznaje da će njegov nasljednik biti Joško Lokas, koji je izabran na internoj audiciji unutar kuće. Konkurenti su mu bili Mirko Fodor, Daniela Trbović i Barbara Kolar, a nadležni su se, među ostalim, vodili i time ko će od njih imati manje posla u jesenskoj shemi. 

- S obzirom na to da je Tarik Filipović u petak, 24. maja, snimio posljednju planiranu emisiju kviza "Potjera" prije ljetne pauze i da od jeseni postaje novi-stari voditelj "Milijunaša", mjesto voditelja "Potjere" ostaje prazno te bi na njega trebao doći Joško Lokas.  Naime, kolega Lokas od početka je u najužem izboru zbog svoga dugogodišnjeg kvizaškog staža. Ne bude li izmjena u planiranoj realizaciji, HRT može potvrditi da je Joško Lokas novi voditelj ovoga kviza - poručuju s Prisavlja. 

Odluku o novom domaćinu kviza nisu dobro primili stalni zaposlenici HRT-a. Navodno vlada veliko nezadovoljstvo tom odlukom jer za voditelja nije odabran neko od stalnih zaposlenika televizije koji su na stalnoj plaći. 

Postao zaštitni znak

Prije dvije godine u javnosti se pojavio dokument s plaćama svih honorarnih zaposlenika HRT-a, prema kojem je Filipović u 2016. za vođenje "Potjere" zaradio 680 hiljada kuna (oko 170.000 KM).

S televizijom je također imao još dva ugovora: jedan od 90 hiljada kuna (više 20.000 KM) za idejna rješenja i skečeve te drugi od 120 hiljada kuna (više od 30.000 KM) za uloge u drugim emisijama HRT-a.

Profitirali su i lovci kviza pa je tako, prema istim podacima, najplaćeniji Dean Kotiga, koji u jednoj godini zaradi 240 hiljada kuna, Krešimir Sučević Međeral 176 hiljada, a Morana Zibar tek skromnih 80 hiljada kuna.

Da kviz "Tko želi biti milijunaš", a poslije i projekti "1 protiv 100", "Sve u sedam" te aktualna "Potjera", koje je sve redom vodio Tarik Filipović, svoju gledanost itekako duguju tom glumcu rodom iz Zenice, bilo je jasno još za vrijeme prikazivanja prve sezone "Milijunaša" 2002. godine, piše jutarnji.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.