NOVOSTI

Mostarka Azra Caylana Begić: Pripremam projekt na NBC-ju

Na Instagramu me najviše prati publika iz Amerike, Alžira i Brazila

Begić: Zvali su me u "American idol". Arhiv

Piše: A.HODŽIĆ

30.5.2019

Pjevačica Azra Begić, danas umjetničkog imena Caylana, još kao djevojčica u Mostaru je zakoračila na scenu. Harizmatična Hercegovka danas karijeru gradi u Americi, nakon što je u Njemačkoj snimila nekoliko singlova. 

- Trenutno radim na dva velika muzička projekta. Prvi je u Istanbulu s jednom indonezijskom zvijezdom, a drugi u Americi i u ranoj je fazi dogovaranja sa TV kućom NBC. U septembru prošle godine dobila sam poziv za direktan nastup u TV šou “American Idol”. Bila sam u velikoj dilemi jer su u žiriju bile zvijezde kao Keti Peri (Katy Perry) i Lajonel Riči (Lionel Richi), ali sam već bila ugovorila odlazak u Istanbul i BiH. Prvi nastup je trebao biti u Njujorku baš za vrijeme mog boravka u Istanbulu - rekla nam je Begić.

Pjevačica je aktivna i na blogerskoj sceni koja joj pomaže u proboju na američko tržište.

- Interesantna je činjenica da je najveći procent publike koja me prati na Instagramu iz Amerike, Alžira i Brazila - dodaje Azra.

Mostarka je prije nekoliko godina snimila u Njemačkoj pjesmu "Heart of Lion" za EP u fudbalu.     

- Bila bi mi čast predstavljati svoju BiH na Eurosongu. Iz producentske kuće “No Parade”, s kojom sam radila u Njemačkoj, često su me zvali i predlagali da nešto napravimo. Vidjet ćemo – govori Azra.

Na snimanju spota "Heart of Lion". Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.