JET SET

Kris Braun optužen za silovanje, a nije se pojavio na ročištu u Parizu

Kris Braun. Arhiv

24sata

3.6.2019

Reper Kris Braun (Chris Brown, 29) nije se pojavio na ročištu u Parizu zbog optužbe da je silovao djevojku. Prije pet mjeseci uhapšen je u Parizu zbog optužbi za silovanje, prenosi Mirror.

- Kris se nije pojavio na ročištu, gdje je pozvan na sastanak kako bi se licem u lice susreo s djevojkom koja ga je optužila za silovanje - rekli su advokati. 

Popularnog repera je policija zadržala u pritvoru dok se ne završi istraga. Prema pisanju stranih medija, navodno silovanje se dogodilo u "Le Mandarin Oriental" hotelu, u kojem Kris odsjeda tokom posjeta Sedmične mode u Parizu.

Djevojka (24) tvrdi da ju je reper seksualno napao u njegovoj hotelskoj sobi u periodu između 15. i 16. januara ove godine. 

Tvrdi da su se upoznali u klubu "Le Crystal", a onda ju je pjevač, zajedno s još jednom prijateljicom, pozvao u hotel. Razdvojila se s prijateljicom i ostala sama s Braunom. 

Kris se oglasio na Instagramu i negirao sve optužbe.  

- Želim jasno dati do znanja: ovo je laž, kuja laže i izmišlja - poručio je putem društvenih mreža prije nekoliko mjeseci. Dodao je kako je ovo ponižavajuće i protivno njegovim moralnim načelima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.