JET SET

Neizvjesno: Dea Đurđević ponovo operirana

Dea Đurđević

Kurir.rs

6.6.2019

Voditeljica Dea Đurđević uspješno vodi borbu za ozdravljenje koju je počela još sedmog februara, kada ju je udario autobus i otkinuo joj ruku.

Pošto joj je tada stanje stabilizirano, bilo je izvjesno da je čeka još operacija, a jedna od zahtjevnijih izvedena je prije nekoliko dana u strogoj tajnosti kada su mediji pitanju. Kako prenose mediji, operacija je bila zahtjevna i trajala je nekoliko sati, a prema posljednjim prognozama, trebalo bi proći dobro.

Ishod će biti poznat tek kada prođe neko vrijeme. Zahvat predvodi prof. dr. Marko Bumbaširević, koji je nadaleko poznat po svojoj uspješnosti kada su ovakvi slučajevi u pitanju. 

- Veliki hirurški tim koji čini nekoliko mikrohirurga, neurohirurga i ortopeda izvršili su veoma složenu operaciju. Oni su nerve iz Deinih nogu morali presaditi u povrijeđenu ruku kako bi u potpunosti uspjeli vratiti pokretljivost ruke - rekao je izvor upućen u zdravstveno stanje voditeljice i objašnjava da su ishodi ovakvih postupaka često neizvjesni.

Voditeljicu čeka dug oporavak.

- Niko unaprijed nije mogao znati da li će se nervi primiti u potpunosti, odnosno da li će profunkcionirati u ruci kao što su radili u donjim ekstremitetima. Međutim, prema procjenama ljekara, ne bi trebalo biti problema. Oni vjeruju da će sve proći bez većih komplikacija. Kako se saznaje, Deu sada čeka dug oporavak u kojem je potrebno da bude potpuno posvećena tome kako se kreće. Dea ponovo mora učiti da hoda i pomjera ruku, jer je usljed operacija gdje su nervi presađeni to neizbježan slijed okolnosti. Kako je u više navrata pokazala da je hrabra i uporna, svi su sigurni da će imati snage i za ovo. Njena želja i volja za kvalitetnijim životom je vodi kroz sve bitke koje je vodila do sada i njen optimizam je jako bitan za doktore koji vode ovaj slučaj - priča izvor.

- Čitav tok liječenja protječe onako kako tim hirurga misli da se treba odvijati. Ja sam u bolnici, a moje zdravstveno stanje je dobro. Slijedi period rehabilitacije i oporavka - rekla je Dea.

Upravo zbog intervencije, ona se nije pojavila u emisiji Ognjena Amidžića, gdje je bila najavljena u utorak uvečer. Kako je voditelj rekao, gostovanje je otkazano zbog Deinog zdravstvenog stanja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.