DOMINACIJA BIH

Armin Malikić: Finale pa 11 sati sna

Budući doktor medicine u emisiju se prijavio slučajno nakon što je na TV-u vidio reklamu

Đuro i Malikić: Velika podrška za mladog pjevača. Agencije

Piše: L. S. R.

25.6.2019

Još jedan talentirani pjevač iz Bosne i Hercegovine popeo se na tron jednog od muzičkih takmičenja u regionu. U finalu RTL-ovog šoua “Zvijezde - ljetni hit” pobijedio je 27-godišnji Armin Malikić iz Banovića, koji je već nakon prvog nastupa osvojio srca žirija, ali i TV gledalaca.  

Splitski festival

Pobjeda mu je donijela 50.000 kuna i učešće na ovogodišnjem Splitskom festivalu. O pobjedniku je odlučivao žiri, u kojem su bili Petar Grašo, Tonči Huljić, Nina Badrić, Andrea Andrassy i Branko Đurić Đuro.

Budući doktor medicine u šou se prijavio slučajno nakon što je na TV-u vidio reklamu. Priznaje da ga je veoma iznenadio poziv za učešće u šouu. Od subote uvečer uživa u čestitkama, koje stižu sa svih strana.

- Prije finala, potajno sam se nadao, ali u finalu nisam očekivao pobjedu, iz nekog razloga se nisam osjećao dovoljno sigurnim i komentari žirija nisu baš naslućivali ko bi mogao biti pobjednik. Kad sam čuo svoje ime na proglašenju, bio sam malo šokiran – izjavio je Armin nakon proglašenja pobjednika.

Pažnju regionalne publike skrenuo je na sebe učešćem u popularnom šouu u “X Factoru”, ali tada, kako je kazao, nije bio adekvatno medijski propraćen.

Malikić je, nakon trijumfa, izjavio za Rtl.hr da se odlučio za odlazak na spavanje.

Produži dalje

- Bio sam veoma umoran. U ime pobjede, simbolično sam naručio i jedan džin tonik ili, kako pjesma kaže, tonik-džin i nakon toga sam spavao 11 sati, jer sam, realno, malo poginuo na onoj bini – dodao je Armin.

U finalu je s Đurom otpjevao veliki hit Zdravka Čolića “Produži dalje”. Đuro je prvog dana stao iza pjevača iz Banovića i smatra da je Armin poseban pjevač.

Brojne poruke 

- Nakon šoua, povećao mi se broj pratilaca na društvenim mrežama. Poruke mi šalju i djevojke i dečki, i stariji i mlađi – kaže Armin za hrvatske medije.

Srce mu, ipak, još nije osvojeno.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.