VRELO LJETO

Alka Vuica: Još sam klinka iz osamdesetih

Uvijek možemo učiniti nešto da izgledamo bolje nego što nam određuje godina proizvodnje

Alka Vuica: Podijelila javnost nakon poziranja u toplesu. Instagram

Piše: F. Mustafić

3.7.2019

Objavom golišavih fotografija s bazena na svom profilu na Instagramu Alka Vuica izazvala je burne reakcije. Mnogi su komentirali da popularna “Alka profesionalka” nikad nije izgledala bolje s obzirom na to da je nedavno proslavila 59. rođendan, dok je bilo i onih koji nisu baš blagonaklono gledali na ovu priču. 

Nagovorili su me

Najviše pažnje izazvala je fotografija u toplesu, ispod koje je pjevačica napisala: “Toples je najbolji kupaći kostim.”

Kako nam je kazala, i sama se iznenadila reakcijama koje su izazvale fotografije.

- Zaista nisam mislila da će fotografije izazvati toliku buru i takve reakcije. Trenutno radimo neke nove pjesme u kućnom studiju, pomalo se kupamo i odmaramo se na kućnom bazenu. Marta Rakičević, prijateljica mog sina Ariana, nagovorila me da joj poziram. To je bilo baš, onako, žensko zezanje. Dok su dečki u studiju crnčili, mi smo se fotkale i kuhale ručak – kazala nam je Vuica.

Priznaje da se ne plaši godina, što provokativnim fotografijama i dokazuje.

- Ne osjećam godine na taj način. Mlada sam duhom i volim se družiti sa mladima. Još sam na neki način ona ista klinka iz osamdesetih.... Mislim da godine čine svoje, ali uvijek možemo učiniti nešto da izgledamo bolje nego što nam određuje godina proizvodnje – ističe pjevačica.


Alka Vuica: Izazvala je burne reakcije. Instagram

Krstarenje brodom

A što se tiče posla, Alka će predstojećeg vikenda nastupiti na Splitskom festivalu.

- Ljeto planiram provesti radno. Završavam neke nove pjesme... Ovog vikenda ću izvesti novu pjesmu u duetu s Nenom Belanom na Splitskom festivalu, a planiram doći i u Neum na festival. Radujemo se i malom krstarenju brodom u avgustu, na koje su me pozvali prijatelji – dodala je Vuica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.