DIVA SEVDAHA

Hanka Paldum: Čitav dan sam preplakala zbog Srebrenice

Toliko mi je teško i ove godine kao i svih prethodnih

Paldum: Nisam mogla ni jesti ni piti. Arhiv

Piše: N. AJNADŽIĆ

12.7.2019

quote
<p>Godine 2005. Hanka Paldum snimila je kompoziciju “Srebrenice” na desetu godišnjicu genocida. Autor teksta i muzike je Nazif Gljiva </p>

Jučerašnji dan za Hanku Paldum bio je veoma težak. Svaki 11. juli, kada se obilježava godišnjica genocida u Srebrenici, pjevačica provede u suzama, a ni ovaj put nije bilo izuzetka.

Sve postrani

Kako nam je rekla, tokom cijelog dana bila je uz televizijski program i pratila komemoraciju, a potom i dženazu i ukop 33 žrtve u Srebrenici. 

- Čitav dan sam preplakala. Nisam mogla ni jesti ni piti. Toliko mi je teško i ove godine kao i svih prethodnih – kazala nam je veoma emotivno Hanka.

Ipak, u kasnim poslijepodnevnim satima obaveze su je čekale. Kako nam je otkrila, snima novu pjesmu, mada nije željela otkrivati više prije vremena.

- Evo kasnim i u studio i gdje god da krenem. Danas sam, jednostavno, sve ostavila postrani zbog Srebrenice – govori Paldum potresenim glasom.

45 godina

Ovih dana mnogo se priča u muzičkim krugovima o obilježavanju 45 godina karijere naše dive sevdaha. Kako je najavljeno, Hanka će povodom toga održati koncert u prestižnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ i to 14. oktobra.

- Za sada je obilježavanje godišnjice moje karijere planirano samo u Zagrebu. Još ne znam ništa za BiH – zaključila je Paldum.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.