JET SET

Predstavlja opasnost za mlade djevojke: R. Keli optužen za seksualni zločin nad maloljetnicom

Robert Kelly. PrintScreen

I. Š . /Avaz.ba

6.8.2019

Muzičar Robert Silvester Keli (Robert Sylvester Kelly, 52) optužen je za seksualni zločin iz 2001. godine protiv maloljetne djevojke koji se desio u Mineapolisu, javljaju američki mediji.

R. Keli je optužen da se bavio prostitucijom maloljetnih osoba te da je u seksualne svrhe angažirao djevojku mlađu od 18 godina, potvrdio je glavni tužilac okruga Henepin. On je upotrijebio slavu kako bi pridobijao mlade žene i djevojke u ilegalne seksualne aktivnosti.  

On je jedne prilike na koncertu upoznao  djevojku koja je od njega  tražila autogram. Ostavio joj je broj telefeona  i platio 200 dolara (349 KM) da bi skinula odjeću i imala seksualne odnose s njim u njegovom hotelu. 

Djevojka je u to vrijeme imala 16 godina, a incident se odnosio na "ples i seksualni kontakt". Tužilac je kazao daizmeđu Kelija i žrtve nije bilo seksualnih odnosa.

Na ročištu u saveznom sudu u Bruklinu pjevaču je odbijena kaucija zbog optužbi za ucjenjivanje i seksualno zlostavljanje te mu je određen pritvor. Keli nije priznao krivicu ni za jednu tačku optužnice protiv njega. 

Podsjećamo, on je optužen i za dječiju pornografiju 2002. godine nakon što se pojavila video kaseta na kojoj je navodno prikazan njegov seks sa maloljetnom djevojkom. No, djevojka je odbila svjedočiti, te je Keli oslobođen 2008. godine.

Njemu prijeti i doživotna kazna zatvora jer i dalje predstavlja opasnost za maloljetnice.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.