SJEĆANJE

Šest mjeseci od smrti Šabana Šaulića: Njegovi najbliži se okupili na Novom groblju

Bio je ovo prvi susret sve četvoro Šabanove djece

Avaz.ba / Kurir.rs

17.8.2019

Robert Šaulić na groblju svog oca - Avaz
Najbliži na groblju Šabana Šaulića - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Šest mjeseci navršilo se danas od tragične smrti Šabana Šaulića, što je bio povod da se njegovi najbliži okupe na Novom groblju, gdje je on sahranjen.

Ilda, Mihajlo Šaulić, Sanela i vanbračni sin Robert Šaulić položili su cvijeće i zapalili svijeće za spokoj duše. 

Bio je ovo prvi susret sve četvoro Šabanove djece, s obzirom na to da Ilda, Mihajlo i Sanela nisu u kontaktu s polubratom iz Zrenjanina.

 Pola sata kasnije na groblje je stigao i Hasan Dudić koji je, također, položio cvijeće na grob legendarnog pjevača.

- I dalje mi je teško kao prvog dana, vjerujte da stalno plačem za mojim bratom. Sinoć nisam mogao oka sklopiti jer mi je teško uvijek kad dolazim ovdje, a uglavnom svakog vikenda dolazim. U mom slučaju, vrijeme ne liječi bol, kao što vidite - rekao nam je kroz suze Hasan.

Podsjetimo, Šaban je 17. februara nastradao u saobraćajnoj nesreći na auto-putu kod Bilefelda u Njemačkoj. Pri povratku sa nastupa, na automobil u kojem su bili pjevač, njegov kum Slobodan Stojadinović i klavijaturista Mirsad Kerić velikom brzinom naletjela su kola kojima je upravljao Turčin Alsin Levent pod dejstvom alkohola. Šaban je doživio srčani udar i preminuo je u bolnici, dok je njegov klavijaturista bitku za život izgubio dan kasnije zbog teških povreda glave. Stojadinović se još uvijek oporavlja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.