SKANDAL

Publika izviždala ekipu rumunskog filma "Mo", mnogi napustili salu

Sve te djevojke su jako lijepe, prosto ne možete da ih ne gledate, izjavio Vasilescu

Ekipa filma "Mo". SFF

Fu. M. /Avaz.ba

21.8.2019

Nakon što je sinoć u Narodnom pozorištu Sarajevo (NPS) održana međunarodna premijera rumunskog filma „Mo“, danas je upriličen i razgovor s glumcima i ekipom ovog filma.

Film, prikazan na Sarajevo Film Festivalu, govori o silovanju mladih djevojaka i izaziva veliku pažnju, a govoreći o ovoj tematici, glavni glumac Razvan Vasilescu kazao je da je i sam bio profesor te da nije nemoguće zaljubiti se u učenice.

Ova njegova izjava naljutila je publiku, zbog čega su mnogi napustili salu NPS-a, a neki su čak i počeli zviždati.

- Sve te djevojke su jako lijepe, prosto ne možete da ih ne gledate. Dok sam predavao glumu na akademiji, naravno da su bile tu učenice koje su lijepo izgledale – rekao je Vasilescu.

Kako su prenijeli mediji, mlada glumica Dana Rogoz, kojoj je pripala glavna uloga djevojke Mo, pokušala je opravdati ovu nepromišljenu izjavu kolege.

- Društvu treba servirati istinu. Jako mi je teško bilo snimiti scene silovanja i sada se potresem kada govorim o tome. Voljela bih kada bi ovaj film otvorio tu problematiku silovanja djevojaka, pogotovo u školskim ustanovama. Nakon prikazivanja filma u Rumuniji, mnogo mi je djevojaka prišlo pričajući o svemu što su one prolazile. Tu sam uvidjela da je ovaj problem veliki – rekla je Rogoz.

Film prati priču o studenticama Mo i Veri, koje su prijateljice od djetinjstva. Mo je kao tinejdžerka izgubila oca i još nije preboljela njegovu smrt. Ursu, jedan od najstrožijih profesora, hvata Mo u prepisivanju tokom polaganja ispita. Nakon što mu se Mo suprotstavi, Ursu joj oduzima mobilni telefon i izbacuje nju i Veru s ispita. Nakon toga poziva ih na večeru u svoj stan pretvarajući se u iznimno ljubaznu osobu punu razumijevanja, te uz pomoć dobre muzike i filmova iz svih dijelova svijeta osvaja Moinu naklonost. Sve je zabava i igra dok Mo ne izgubi kontrolu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.