KOBNA VOŽNJA ŽIČAROM

Srbijanska manekenka ostala paralizirana na imanju kineskog milijardera: Podnijela višemilionsku tužbu

Šetala pistama za svjetske modne marke poput "Guccija", "Dolce & Gabbane", "Diora" i "Calvin Kleina"

N. Aj. / Avaz.ba

21.8.2019

Simona Andrejić - Avaz
Simona Andrejić - Avaz
Simona Andrejić - Avaz
Simona Andrejić - Avaz
Simona Andrejić - Avaz
+3

Srbijanska manekenka Simona Andrejić (25) podnijela je višemilionsku tužbu protiv milijardera Čina Čua (Chinh Chu, 53), nakon što je teško povrijeđena tokom pada sa žičare na njegovom imanju u Vestčesteru.

Andrejić je s kolegicama, također modelima, 17. jula na poziv Čua otišla na njegovo imanje, gdje je tokom vožnje na žičari velikom vrzino udarila u drvo. Od siline udarca, završila je na drvenoj platformi 50 metara iznad zemlje. Tu je čak dva sata bespomoćno vrištala, dok hitne službe nisu došle da je spase.

Mjesto nesreće. Printscreen

Manekenka je slomila karlicu i zbog tog incidenta čitav život bit će u kolicima. Osim toga, i ruka joj je hitno ušivena, a helikopterom je prebačena u bolnicu. Ovu vijest prenijele su i neke od najvećih i najpoznatijih medijskih kompanija u svijetu poput "Daily Maila".

Ču, koji je s porodicom 1975. godine pobjegao iz rodnog Vijetnama, kada je imao osam godina, ponudio joj je da koristi njegov "Rolls Royce" kako bi je mogli transportirati kod ljekara kada je potrebno, a rekao i da će se on pobrinuti za sve ostalo. 

Čin Ču. Agencije

Andrejić, manekenka koja je šetala pistama za svjetske modne marke poput "Guccija", "Dolce & Gabbane", "Diora" i "Calvin Kleina", odbacuje Čuovu ponudu da joj mjesečno plaća nekoliko hiljada dolara. Kada je ona odbila tu ponudu, Ču joj je prijetio da će prekinuti plaćati medicinsku njegu i preseliti je iz hotela koji je on plaćao.

Tada je manekenka unajmila moćnog advokata Salvatora Strazuloa (Salvatore Strazzullo), koji je za "Page Six" rekao:  

- Simona ima razorne povrede. Ne može da radi i u velikoj je boli. Trebalo bi joj pošteno kompenzirati ovo, u okviru zakona.

Ču je 2007. godine od Donalda Trampa (Trump) kupio posljednje tri jedinice u "Trump World Tower" za 33,7 miliona dolara, gotovo deceniju prije nego što je postao predsjednik. Od toga je napravio četverosobni stan od 14.864 kvadratna metra, sa 34 sobe, 12 spavaćih soba, 17 kupatila u dupleksu na 89. i 90. spratu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.