OD 20. SEPTEMBRA

Sulejman Memo Haljevac najavljuje drugu sezonu "Đira": Želim provozati Pjanića, Bubu Corellija, Lunu

Bit priče je da nema klasičnih kamera u prostoru, zbog čega se gosti osjećaju opušteno

Piše: N. Ajnadžić

5.9.2019

Nakon što je Sulejman Memo Haljevac na portalu Avaz.ba pokrenuo emisiju „Đir s Memom“, postojale su sumnje kako će to izgledati. Fićo, tri podešene kamere, Haljevac kao vozač i neki od popularnih gostiju kao suvozač...

Idemo dalje

Za tri mjeseca, koliko je emitirana prva sezona „Đira“, emisije su skupile milionske preglede na YouTubeu. Doveo je Memo u goste zvijezde kao što su Senidah, Coby, Jala Brat, Omčo, Dženan Lončarević... A sada ovaj Sarajlija već kuje planove za drugu sezonu koja starta 20. septembra.

- „Đir s Memom“ osvojio je srca Bosanaca i Hercegovaca, prešao je i granice naše zemlje. Postao je balkanski brend. Pišu mi ljudi da jedva čekaju drugu sezonu. Bit priče je da nema klasičnih kamera u prostoru, zbog čega se gosti osjećaju opušteno. Uspjeli smo u tome. Kada je prva gošća Zerina Hećo došla, mislio sam samo na to kako će ispasti. Ali, hvala Bogu, fenomenalno. Srušili smo sve rekorde, kako se kaže, potopili konkurenciju. Sada idemo dalje. Doduše, iza mene je najveća medijska korporacija u BiH, pa je možda zato to išlo tako lagano – iskren je bio Haljevac.

Priznaje da je imao svakakvih situacija, od smiješnih do ozbiljnih.

- Ostalo mi je u sjećanju kada sam krenuo da snimam Alena Islamovića. Jedna žena mi je rekla: „Što ćeš njega snimati? Zaboravljen je on.“. I stvarno, njegova publika je ostala u vremenu „Comodora 64“, tako se i pokazalo. “Đir“ s njim je bio možda i najmanje gledan. Danas su neki novi trendovi, neki novi ljudi... Neke zvijezde koje su nekada harale, više ne haraju. Ali kroz emisiju sve ljude koji su u datom trenutku „in“ uzimali smo, izvukli iz njih najviše i zato smo i najbolji – kazao je Memo.

Još 15 dana

A kada se radi o drugoj sezoni, koja kreće za 15 dana, Haljevac nam otkriva s kim bi volio „đirati“ po gradovima. Kao i prethodne sezone, nove emisije će biti dostupne svakog petka od 20 sati na portalu Avaz.ba te na YouTube kanalu.

- U drugoj sezoni bih želio da snimim Lunu Đogani, jer o njoj pričaju svi. Želim da vidim taj njen fenomen. Želio bih da snimim Miralema Pjanića, koji je najveći fudbalski ambasador Bosne i Hercegovine, prema mom mišljenju. Također i repere. Kada žene čuju za Bubu Corellija, udaraju u zidove. Želim s njim napraviti đir – otkriva Haljevac, dodavši da će u drugu sezonu ući pod punim gasom.

Čudne situacije

- Imao sam mnogo čudnih situacija. Jedna od njih je kada sam napravio nekoliko prekršaja u Mostaru, kada me policija ganjala. Druga je definitivno kada sam u Beogradu pitao čovjeka je li četnik, kada je htio u vožnji da mi izađe iz auta. Bilo je svega... – prisjetio se Memo. 

Omčo „ubio“ naciju

- Imao sam jednog pjevača kojeg sam trebao snimiti dan prije puštanja emisije. Ali mi on pošalje poruku da ga boli stomak. Tada sam, umjesto njega, snimio Omču, koji je, žargonski rečeno, ubio naciju. Pogledao me Bog i tu – kaže Haljevac. 

quote
<p>Pun sam e<span style="background-color: initial;">nergije i želje, ali treba da se zna da snimam samo najbolje i najinteresantije u datom trenutku.&nbsp;</span></p> <p><br></p>
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.