ISPOVIJEST

Teška životna priča Dunje Ilić: Spavala je na ulici, imala problema s alkoholom

Pričala je o prelasku na islam

Dunja Ilić. Arhiv

Avaz.ba

15.9.2019

Dunja Ilić, srbijanska pjevačica, imala je veoma težak život. Ona je u velikom intervjuu za srbijanski portal Espreso, otvorila dušu i do u detalje ispričala svoju životnu priču. 

Rođena je u imućnoj porodici i imala je sve što je poželjela, ali je često bila usamljena jer su je roditelji kao dijete često zanemarivali. 

- Već sa 12-13 godina sam počela polako da pijem, da bi se to vremenom pretvorilo nekad i u cijelu bocu žestokog pića dnevno - priznala je Ilićeva u emisiji "Inspiracija danju - inspiracija noću". 

Prisjetila se djetinjstva koje je provela u luksuzu s jedne strane i zanemarivanja roditelja s druge strane. 

Težak život srbijanske pjevačice. Arhiv

Problem s alkoholom počeo je u periodu kada su se njeni roditelji razvodili 

- Problem sa pićem je eskalirao kada sam imala 15 godina. Tada su se moji roditelji razvodili. Otac je bio u jednoj potpuno nezdravoj vezi, a majka se veoma teško nosila sa rastankom. Na kraju sam ja u tim godinama imala na raspolaganju cijelu kuću u kojoj sam živjela sa dečkom koji je u to doba imao 20 godina. Imala sam vozače i poslugu. Nikada nisam išla u prodavnicu, tako da nisam znala ni cijenu najobičnijih namirnica - ispričala je Dunja, dodajući da je živjela u nekom svom izolovanom svijetu u kom se posvetila pisanju knjiga. 

Izgubila je pravo na redovno školovanje 

- Škole i odjeljenja sam mijenjala često dok nisam došla do toga da sam izgubila pravo na redovno školovanje u srednjoj. Školu sam završila vanredno - nastavila je priču Dunja. 

Kada je imala 22 godine njen otac je bankrotirao, nakon čega nisu mogli da žive čak ni prosječno. 

- Ipak, nakon nekog vremena sam počela da osjećam da je novca sve manje. Otac, koji je dotad ulagao veoma velike svote novca u moju muzičku karijeru, mi je poručio da bi trebalo da komercijalizujem svoj zvuk i počnem da nastupam kako bi moj hobi postao nešto od čega zarađujem za život - otkrila je pjevačica. 


Žrtva fizičkog nasilja. Facebook

Kada se suočila sa realnim svijetom počeli su i njeni problemi. 

- Sjećam se kad sam spavala na ulici, bez hrane i novca, slomljena i mnogo uplašena. Sjećam se bolnice, čudnih snova i stanja kada sam bila polumrtva. Sjećam se roditelja koji plaču. Sve je to bilo prije samo godinu dana. Sada stojim pored mora, u lijepoj odjeći, prijatelji su mi na telefonu, imam posao i život mi je pod kontrolom - kaže pjevačica. 


Dunja Ilić: Primala batine. Instagram

Pričala je i o prelasku na islam

- To je izazvalo skandal u Srbiji jer sam "promijenila vjeru". Istina je da ja nikada nisam bila poklonik bilo koje vjeroispovjesti, a da sam se tada priklonila islamu kao nečemu što mi je u to doba bilo blisko. Danas mogu da kažem da mi nijedna monoteistička religija ne odgovara. Čitam brojne tekstove vezane za različite vjeroispovjesti i u svemu pronalazim nešto što mi se dopada i nešto što ne mogu da prihvatim - rekla je mišljenje i o ovoj temi nekadašnja "šefica podzemlja".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.