MUZIČKI ŠOU

Žika Jakšić: Stiže nam i Englez

Gledaoci Nove BH od ponedjeljka, 23. septembra u 21.30 sati, moći će pratiti ovo uzbudljivo muzičko takmičenje

Jakšić: Spremni za nove izazove. Društvene mreže

Piše: F. Mustafić / Avaz.ba

17.9.2019

Nova sezona jednog od najpopularnijih šou programa u regionu „Nikad nije kasno“ ponovo se vraća na male ekrane.

Gledaoci Nove BH od ponedjeljka, 23. septembra u 21.30 sati, moći će pratiti ovo uzbudljivo muzičko takmičenje, a njegov idejni tvorac i jedan od domaćina u studiju “Granda” Žika Jakšić u razgovoru za „Avaz“ iz Beograda najavljuje najuzbudljiviju sezonu do sada.

Pozitivna energija

- Skupili smo mnogo pozitivne energije. Već smo snimili prvu emisiju, a prije početka emitiranja snimit ćemo još dvije. Prezadovoljan sam kako smo pošli. Imamo sigurno i najbolje pjevače do sada, a i cijela ekipa je nasmijana, vedra i više nego spremna za nove izazove – rekao nam je Jakšić.

Osim njega, tim i ove godine činit će Saša Milošević Mare i Dragana Katić.

- Opet imamo dosta kandidata iz BiH, ali i zemalja s prostora cijelog Balkana. Zanimljivo je to da ćemo na sceni ove sezone ugostiti jednog pravog Engleza, koji nam dolazi iz okoline Londona i svira „Beatlese“. Druži se s nekim ljudima s naših prostora. Gledao je s njima jednu emisiju i odlučio da se prijavi – otkriva Jakšić.

Osim njega, kako nam je kazao, u emisiji će biti i drugih stranaca.

- Imamo i jednog koji je pola Italijan, a pola Austrijanac. Mi smo sada ušli u Evropu. Od balkanskog takmičenja postali smo, rekao bih, evropsko. Zagazili smo u Evropsku uniju – kroz smijeh nam govori Jakšić.

Puna ljubavi

Na kraju nam je priznao da ipak nije očekivao da će „Nikad nije kasno“ biti jedna od najgledanijih emisija te da će doživjeti petu sezonu emitiranja.

- Kada sam krenuo u ovaj projekt, krenuo sam  punim srcem ne razmišljajući šta će biti na kraju. Kad smo pravili koncept emisije, tada je bilo moderno da se ljudi svađaju javno, da se pljuju, da drame, i svi su to gledali. Ja nisam tako razmišljao. Napravio sam emisiju samo za sebe, onako kako ja razmišljam...  Želio sam da bude puna ljubavi, tolerancije, poštovanja i to smo uspjeli  - dodao je Jakšić.

Zidam kuću i snimam emisije

Naš poziv Jakšića je zatekao na gradilištu. Otkrio nam je da u posljednje vrijeme mnogo provodi s majstorima s kojima zida novu kuću.

- Ne pitajte me kako napreduje. Nadam se da ću za dva mjeseca useliti u novu kuću. Prije podne sam s majstorima, a nakon toga idem u studio i snimam emisije – iskren je bio Jakšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.