GLUMAČKI VELIKAN

Filip Šovagović za "Avaz": Moram kupiti novi novčanik, treba mi pet valuta za ove prostore

U Sarajevu snimamo i „Žigosani u reketu“

Piše: N. Ajnadžić / Avaz.ba

8.10.2019

Šovagović: Moram spremiti svu lovu. Arhiv

Glumac Filip Šovagović večeras će biti gost Sarajeva, ali u drugačijoj ulozi nego što je publika navikla. On će s prijateljem i gitaristom Fadilom Abdulovim nastupiti u klubu „Jazzbina“, gdje će izvesti kompozicije s njihovog prvog albuma „Demo“, ali i one novijeg datuma.



Masa prihvatila

Okarakteriziran kao otkačeni „out of mainstream“ bend, ustvari je umjetnička pobuna protiv svakodnevice, ali i samih sebe.

Naš poziv je Šovagovića zatekao u putu prema Sarajevu te je rado pristao govoriti za “Dnevni avaz”.

- Mi sviramo i cvrčimo svoje stvari, izaći će nam ploča nekad u ovom stoljeću. Dosta imamo novih pjesama, a svirat ćemo i stare hitove koje je masa objeručke prihvatila. Svi ih znaju. Šalim se, naravno. Ipak, mnogo se tome veselim - govori nam Šovagović.

Kaže kako nakon bh. prijestonice, odlazi u Zagreb, potom u Banju Luku, a onda u Beograd.

- To mi je sve rezervirano. Putujem tako non-stop, tako mi je već posljednjih nekoliko godina. Pa šta stignem, stignem - kaže Šovagović.

Raduje se dolasku u Sarajevo, a otkriva nam da nastup nije jedini razlog dolaska.

- Da, u Sarajevu ću biti pet dana. Snimamo tu seriju “Žigosani u reketu”, tako da je i to jedan od razloga zašto dolazim. Niko ne zna dokle je to snimanje. To je produkcija braće Bjelogrlić. Lani smo trebali snimati četiri mjeseca, pa smo snimali pet. Ove godine smo trebali snimati šest mjeseci, a siguran sam da ćemo pet - kazao je Šovagović.

Voditi računa

  • O koprodukcijama između zemalja bivše Jugoslavije, kaže, ne zna puno, osim da su korisne.

- E, sad. Pokušavam kupiti novi novčanik jer mi sada treba otprilike pet valuta koje moram nositi sa sobom. Baš sam sada vodio računa o tome. Negdje dođeš pa ne primaju kartice i tako dalje. Nadam se da ću u Sarajevu upravo nabaviti novi novčanik i spremiti svu lovu koja mi treba za ove prostore - iskren je glumac.

Dvije i po kile bureka

- Posebno se radujem bureku. Već sam izračunao da ću pet puta jesti u Sarajevu i samo je pitanje hoću li pojesti dvije i po kile ili samo dvije - kaže Šovagović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.