SVIJET SLAVNIH

Dženifer Aniston: Moje iskustvo s Vajnstajnom

Tjerao me da nosim haljinu njegove žene

Avaz.ba

10.10.2019

Nekad najveći moćnik u svijetu filma Harvi Vajnstajn (Harvey Weinstein, 67) trenutno je jedna od najomraženijih osoba u Holivudu. Na desetke žena optužilo ga je za seksualno zlostavljanje, a sada je javnost svojim priznanjem šokirala i Dženifer Aniston (Jennifer, 50).

Glumica je sarađivala s Vajnstajnom 2005. zbog filma "Fatalna preljuba", u kojem je imala glavnu ulogu. Otkrila je kako ju je Harvi tada pokušao prisiliti da nosi haljinu brenda "Marchesa", koji je osnovala Vajnstajnova bivša supruga, modna dizajnerica  Džordžina Čepmen (Georgina Chapman, 43). 

- Tačno se sjećam kada je izbacila novu liniju odjeće. Tada je Harvi došao u London gdje sam snimala film. Rekao mi je: "Želim da nosiš jednu od tih haljina na premijeri filma. Moraš je nositi" - ispričala je Aniston te dodala kako je to bilo jedino nasilje koje je pretrpjela od njega, no jasno je dala do znanja Harviju kako neće obući haljinu jer joj se nije sviđao taj stil.

Opisala je i neugodan trenutak koji je imala s Vajnstajnom za vrijeme večere povodom premijere filma. 

- Sjedila sam za stolom s producentima i kolegom iz filma Klajvom Ovenom (Clive Owen), a društvo nam je pravio jedan moj prijatelj koji je sjedio pored mene. U jednom trenutku pojavio se Vajnstajn te je naredio mom prijatelju da se makne. Prijatelj je ustao i pomaknuo se, a Harvi je zatim sjeo pored mene. U tom trenu sam pomislila: O, moj Bože, to je baš bilo "svinjsko'' ponašanje - izjavila je Dženifer.

Aniston: Iskustvo s Vajnstinom - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.