ZAGREB

Hanka Paldum proučila Fatihu za Mersada Berbera

Otišla sam na Mirogoj da odam poštovanje onima koji su unosili radost u naše živote, čijim smo se uspjesima divili i veselili

Ada Berber i Hanka Paldum na mezaru Mersada Berbera. Instagram

Piše: Avaz.ba

29.10.2019

Hanka Paldum održala je 14. oktobra spektakularan koncert u zagrebačkoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ u povodu 45 godina umjetničkog djelovanja. Nakon toga je otišla na zagrebački Mirogoj i odala poštovanje onima koji više nisu među nama.

- U mojim pjesmama utkane su sve moje radosti i tuge, sve moje čežnje i ljubav, koje sam u ovih 45 godina dijelila sa mojim dragim prijateljima, mojom publikom i divnim ljudima. Mnogi su došli 14. oktobra u „Lisinski“ da zajedno proslavimo moj jubilej.

Bože, kako je lijepo dijeliti radost i sreću s drugima. Nakon koncerta, otišla sam na Mirogoj da odam poštovanje onima koji su unosili radost u naše živote, čijim smo se uspjesima divili i veselili. Velikanima koji ostaviše zadužbinu generacijama koje dolaze, kao spomen na njihov lik i djela. U milosti Svevišnjeg Stvoritelja neka uživaju duše naših dragih Mersada Berbera, Dražena Petrovića, Ismeta Ice Voljevice, Fadila Hadžića, Ene Begović i mnogih nama dragih.

Mezar velikog Mersada Berbera Hanka je obišla sa slikarovom suprugom Adom Berber te proučila Fatihu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.