JET SET

Najmlađa milijarderka na svijetu prodala većinski dio svoje kompanije

Stvorila pravu imperiju i jedan od vodećih kozmetičkih brendova

Kajli Džener: Prodala većinski dio svoje kompanije. Instagram

Avaz.ba

20.11.2019

Najmlađa milijarderka na svijetu Kajli Džener (Kylie Jenner, 22), bez obzira na to što je svojim rukama stvorila milione, izgleda da se baš i ne snalazi najbolje kad je riječ o raspolaganju novcem.

Kako pojedini svjetski mediji pišu, Kajli je zapala u tešku finansijsku krizu, a da stvari ne idu baš kako valja, potvrdila je prodajom dionica u svojoj kompaniji "Kylie Cosmetics". 

Jedan veliki gigant u svijetu kozmetike otkupio je 51 posto udjela u njenoj kompaniji, što znači da mlada milijarderka više nije većinski vlasnik kompanije koju je osnovala.

Rijaliti zvijezda stvorila je pravu imperiju i jedan od vodećih kozmetičkih brendova u svijetu.

Njeni proizvodi često su bili rasprodati u samo nekoliko minuta od lansiranja. Kajli je sve započela prodajom ruževa, ali je toliko dobro krenulo da se kasnije proizvodnja proširila na ostale komade šminke i preparata za njegu. 

Prema "Forbesovoj" listi, sam brend "Kylie Cosmetics", koji je pokrenula 2015. godine, vrijedan je 900 miliona dolara (812,7 miliona eura)

- Ništa nisam očekivala. Ne mogu da predvidim budućnost. Ali, osjećaj je predivan - izjavila je Kajli za magazin "Forbes" nakon što je ušla u historiju kao najmlađa milijarderka, prenosi Telegraf.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.