BEZVREMENSKE LJEPOTICE

Bo Derek, seks-simbol osamdesetih, proslavila 63. rođendan

Starjeti nije lako, to nije za slabiće, otkrila je nedavno

L. K. P. / Avaz.ba

21.11.2019

Bo Derek: Seks-simbol osamdesetih - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Plavokosa ljepotica Bo Derek proslavila je 63. rođendan. Američka glumica, koja se proslavila ulogom u filmu „Desetka“, mnogima se urezala u sjećanje najviše zbog scene iz tog filma, u kojem trči u jednodijelnom zlatnom kupaćem kostimu, kose spletene u brojne pletenice.

Danas je taj seksepil daleko iza nje, jer je odavno odlučila da svjetla reflektora zamijeni idiličnim životom na kalifornijskom ranču.

-Starjeti nije lako, to nije za slabiće. Beti Dejvis (Bette Davis) bila je potpuno u pravu što se tiče toga. Nekad me hvale, jer nisam išla na zatezanje lica, a nekad me kritiziraju što nisam! Jednostavno ste razapeti. Nastojim što manje razmišljati o tome. Okupirala sam se svojim hobijima i interesima -  otkrila je nedavno Bo Derek.

Seks-simbol osamdesetih i dalje plijeni pažnju svojim izgledom, iako se posljednjih godina rijetko pojavljuje u javnosti. Sa svojim pet godina mlađim životnim partnerom, glumcem Džonom Korbetom (John Corbett), kojeg obožavateljice „Seks i grada“ pamte po ulozi Ejdena Šoua (Aidan Shaw), dečka Keri Bredšou (Carrie Bradshaw), skrasila se daleko od Holivuda i svjetala reflektora, i to na idiličnom kalifornijskom ranču u dolini Santa Jnez.

Plavokosa ljepotica snimila je još nekoliko filmova, i to pod rediteljskom palicom svog tadašnjeg supruga Džona Dereka (John), čije prezime i danas nosi. Derek je bio njena velika, životna ljubav, a iako je bio 30 godina stariji i u to vrijeme oženjen, tada 16-godišnjoj Bo Derek ništa nije smetalo.

Zbog nje je ostavio svoju tadašnju suprugu, glumicu Lindu Evans, koje se većina sjeća po ulozi Kristl Kerington (Krystle Carrington) iz „Dinastije“, i oženio se njome.

S njim je 22 godine bila u braku, sve do njegove smrti, kad je, doslovce preko noći, ostala sama, jer se zbog njegove bolesti povukla iz filmskog svijeta i posvetila se njemu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.