VIDEOINTERVJU Ekipi "Avaza" otvorila vrata radionice u Kući na Obali uoči premijere baleta "Ples s Mozartom"

Kostimografkinja Amna Kunovac-Zekić, čarobnica iz sjene: Ljudi iz NPS-a uradili su lavovski posao

Osim gracioznosti pokreta igrača, publika baleta najčešće primjećuje specifične kostime, karakteristične za vrijeme odvijanja radnje određene predstave

N. Ajnadžić / Avaz.ba

Premijera baleta "Ples s Mozartom" zakazana je za sutra, 22. novembra, u 19:30 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo (NPS).

Publika će moći uživati u baletu u dva čina, a koreografiju i režiju potpisuje Nermina Damian.

Osim gracioznosti pokreta igrača, publika baleta najčešće primjećuje specifične kostime, karakteristične za vrijeme odvijanja radnje određene predstave. A tek kada bi znali koliko je vremena i truda potrebno za izradu tih kostima...

Tu na snagu stupa Amna Kunovac-Zekić, kostimografkinja Narodnog pozorišta Sarajevo, koja je, sa svojim krojačkim timom, napravila odjeću iz vremena baroka i rokokoa. 

Ekipi "Dnevnog avaza" otvorila je vrata svoje radionice u prostorijama Kuće na Obali nekoliko dana uoči premijere. Za nju se može reći da je čarobnica iz sjene - svi vide kostime, a malo ko zna ko ih je radio i na koji način.

U videu pogledajte šta nam je to Amna Kunovac-Zekić sve rekla o kostimima za "Ples s Mozartom", ali i samom procesu rada.

NA VRH

Podijeli članak na