TRAGEDIJE

Zvijezda "X Factora" nađena mrtva, uzrok smrti nije poznat

Arijel Burdet tvrdila je da je holistička vokalna trenerica

Burdet: Oglasio se prijatelj. Agencije

Avaz.ba

26.11.2019

Jedna od najšokantnijih audicija u britanskom "X-Factoru" bila je ona iz 2008. na kojoj se pojavila pjevačica Arijel Burdet (Ariel Burdett), tada 29-godišnjakinja, koja je tvrdila da je holistička vokalna trenerica.

Arijel je početkom novembra pronađena mrtva, a vijest o tome podijelio je njen prijatelj Reza Bagheri, koji je sve zainteresirane za sprovod uputio na mail brata pokojnice, piše "Daily Mail". Imala je 38 godina.  

- Nažalost, Ara je preminula. Ako neko želi više informacija, molim vas, obratite se na mail njenog brata. Počivala u miru - napisao je Reza na društvenoj mreži. 

Za sada nema informacija o uzroku smrti.

Arijel, pravog imena Ejmi (Amy), stala je prije 11 godina pred britanski žiri "X-Factora", a nakon što su njen nastup mnogi definirali kao neartikulirano glasanje, ona je pokušala objasniti da "je ideja njenog pjevanja razumjeti da se svaki dio pjeva posebnim stilom".

Pohvalila se kako je učila pjevati brojne slavne osobe. Za žiri je pripremila pjesmu u kojoj je spojila sve žanrove, ali niko nije bio impresioniran. Arijel je na to Sajmonu Kovelu (Simon Cowell) poručila da "izvuče glavu iz stražnjice", a pjevačici Šerli (Cherly) rekla je da je glupa i izjurila je iz prostorije.  

Nakon pojavljivanja u šouu, navodno je promijenila ime u Arabela Starčajld (Arabella Starchild).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.