PROGOVORIO Bil Kozbi osuđen na deset godina zbog drogiranja i seksualnog napada

Poznati glumac oglasio se iz zatvora: Kada budem tražio uvjetnu kaznu, neće me čuti kako govorim da se kajem

NNPA/ Avaz.ba

Kozbi: Niko ga ne posjećuje u zatvoru

Foto: Agencije


Glumac Bil Kozbi (Bill Cosby, 82) prošao je u kratkom vremenu put od omiljenog američkog tate do omraženog seksualnog predatora. Njegova publika morala se naučiti na novu sliku omiljenog zabavljača - u lisicama. Zbog niza silovanja, prijetila mu je kazna u rasponu od tri do deset godina zatvora.

Sud nije bio milostiv pa ga je prije dva mjeseca osudio na deset godina. Afera je počela prije tačno 15 godina, a od jedne, broj žrtava Kozbijeva libida narastao je na 15. Sada je on, prvi put od kada je iza rešetaka, dao intervju za medije.

- Ostalo mi je još osam godina i devet mjeseci. Kad budem tražio uvjetnu kaznu, neće me čuti kako govorim da se kajem. Bio sam tamo, ne zanima me koja grupa ljudi dolazi i razgovara o tome kad nisu bili tamo. Oni ne znaju - rekao je glumac za NNPA.

  • Fotografija sa suđenja

    Fotografija sa suđenja

    Foto: Agencije


Život iza rešetaka

- Sve je to namješteno, sve u vezi sa porotom - dodao je dok je telefonski razgovarao iz "SCI Phoenixa", zatvora u Pensilvaniji.

Otkrio je i kako kroz program reforme mentorira afroameričke zatvorenike.

- Ja sam povlašten čovjek u zatvoru, moja ćelija je moj penthaus - zaključio je.

Inače, Kozbi je mogao dobiti maksimalnu kaznu od 30 godina zatvora zbog drogiranja i seksualnog napada na Andreu Konstend (Constand) 2004. Ipak, vjeruje se da je zbog velike starosti dobio blažu kaznu.

Više o:

Bill Cosby Zatvor
NA VRH

Podijeli članak na