MODNI USPJEH

Kad hobi postane karijera

Na Instagramu je prati milion pratilaca

Ima veliku pažnju javnosti. Agencije

Piše: A. Hodžić / Avaz.ba

9.12.2019

Sara Eskudero (Escudero) španska je blogerica i influenserica društvenih medija koja je od svoje ljubavi uspjela stvoriti ozbiljan biznis.

Grafički dizajn

Ova ljepotica rođena je u Španiji 15. avgusta 1983. godine i osnivačica je popularnog modnog i turističkog bloga „Collage Vintage“.

Eskudero je završila fakultet za reklame i grafički dizajn a svoj blog započela je 2009. kao hobi što ju je odvratilo od posla grafičke dizajnerice.

Blog je kroz nekoliko mjeseci postao sve uspješniji da bi se na kraju pretvorio u posao i tako je krenula njena ozbiljna karijera.

Životni partner

Eskudero inspiraciju za svoj blog kako ističe dobiva pregledavanjem stranica poput „Tumblr“ i „Pinterest“ i čitanjem modnih časopisa.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da je njen oficijelni

 fotograf za blog ustvari njen životni partner Dijego Anćiano (Diego Anciano).

Nakon što je s bloga skinula kolaž „Vintage“, ona i Dijego preselili su se u Los Anđeles u Kaliforniju.

Eskudero ima veliku pažnju javnosti i podršku fanova gdje je na društvenim mrežama prati čak milion pratilaca samo na Instagramu, 200 hiljada pratilaca na Facebooku i 18 hiljada pratilaca na Twitteru.

Sarinana: Ostvaruje snove. Agencije

Osjećati se ugodno

- Moj stil je zaista opušten i ležeran, volim ugraditi boho vibracije u sve što sa sobom povučem. Moja kultura puno utječe na ono što nosim, ali mislim da više privlačim iz svoje okoline gdje god da se nalazim. Biti ja i osjećati se ugodno, to mi je svakako najvažnije. – otkrila je Sara za strane medije.

Opušten i ležeran stil. Agencije

Stalna putovanja

Sara na svom Instagramu i blogu osim modnih kombinacija objavljuje i zanimljive fotografije s egzotičnih destinacija širom svijeta. Mnoge turističke agencije angažiraju ovu ljepoticu samo kako bi posjetila hotele i destinacije širom svijeta i predstavila ih na društvenim mrežama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.