PORUKE

Ida Prester: Moje grudi već su svi vidjeli

Pohvalila se outfitom koji je odjenula na jednu zabavu

Prester: Važna poruka. Instagram

Avaz.ba

18.12.2019

Voditeljica i pjevačica Ida Prester pohvalila se outfitom koji je odjenula na jednu zabavu te je privukla pažnju opisom.

- Odijelo bez grudnjaka. Moje grudi ionako su već svi vidjeli - napisala je Ida uz selfi iz ogledala.

Ida je opisom aludirala na video koji je u oktobru objavljen u sklopu kampanje "Pinkypromiss" za rano otkrivanje raka dojke, čija je Ida ambasadorica. Ida u tom videu pokazuje kako pravilno vršiti samopregled dojki. 

- Skini se do pasa i podigni ruke visoko iznad glave. Stavi ih na bokove, okreni se na jednu pa na drugu stranu i dobro se pogledaj u ogledalo. Obrati pažnju na bilo kakvu promjenu, izgled kože i bradavica. Nagni se prema naprijed i pogledaj oblik dojki. Potom stavi ruku iza glave, a vrhovima prstiju druge ruke lagano pomiči dojku u svim smjerovima. Laganim pritiskom na bradavice provjeri eventualni iscjedak iz dojke - objasnila je Ida u edukativnom videu.  

Otkrila je da je željela dati doprinos, jer su se njeni roditelji borili s tumorom.  

-Tata je zdrav u posljednjih 20 godina, mama za svoju petu pobjedu nad rakom može zahvaliti samo ranoj dijagnostici. I rak i ljudsko tijelo kod nas su još tabu-teme pa su i to razlozi zbog kojih se nisam dvoumila - rekla je tada Ida.

Prester: Selfi na Instagramu. Društvene mreže

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.