ZANIMLJIVOSTI

Ovo su najmlađi milijarderi na svijetu: Pogledajte na šta troše novac

Svega je nekoliko onih koji već u trećem desetljeću života uživaju u milijardama zbog čega je njihov način života znatno drugačiji od svakodnevice njihovih vršnjaka

Pet najmlađih milijardera. Instagram

I. K. / Avaz.ba

1.1.2020

Većina mladih u dvadesetim godinama brine se o tome kako sastaviti kraj s krajem, o tome šta rade njihovi prebogati vršnjaci i na šta troše novac i ne razmišljaju. 

Svega je nekoliko onih koji već u trećem desetljeću života uživaju u milijardama zbog čega je njihov način života znatno drugačiji od svakodnevice njihovih vršnjaka.

Otkrivamo vam kako živi pet najmlađih milijardera na svijetu.

Kajli Džener. Instagram

Kajli Džener (Kylie Jenner)

Džener je sa 22 godine postala najmlađa milijarderka na svijetu. Njeno bogatstvo procjenjuje se na milijardu dolara prije svega zbog njene firme za proizvodnju šminke, "Kylie Cosmetics". Vrijednost kompanije tenutno  iznosi 1,2 milijarde dolara nakon što je Kajli nedavno firmi "CoverGirl" za 600 miliona dolara prodala većinu dionica u svom brendu šminke. Na Instagramu je prati 154 milioan ljudi, a svaki post naplaćuje milion dolara.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Elsa who?

Objavu dijeli Kylie ✨ (@kyliejenner)

Ona je postala slavna u porodičnom rijalitiju "Kardashians" koji se počeo prikazivati kada je ona imala devet godina. Prvi proizvod iz svoje kolekcije šminke predstavila je 2015. godine.


Svoj novac Džener troši na luksuzne automobile kojih ima nekoliko i koji zajedno vrijede milione. Svoje automobile ona skladišti u Hidden Hillsu u Kaliforniji, na imanju od 5.650 kvadratnih metara, koje je 2016. godine kupila za 12 miliona dolara.

Aleksandra i Katarina Andresen. Instagram

2. i 3. Aleksandra (Alexandra) i Katarina (Katharina) Andresen

Sestre Andresen zauzimaju drugo i treće mjesto na listi najmlađih milijardera. Svaka od njih posjeduje bogatstvo u vrijednosti od 1,4 milijarde dolara. Svaka je suvlasnica 42,2% udjela u norveškoj tvrtki "Ferd" koja je specijalizirana za investicije, a koju je osnovao njihov otac.


Alexandra (23) voli jahanje i vlasnica je barem četiri konja. Učestvuje u utrkama i sponzoriraju je konjički brendovi "Kingsland" i "Samshield". Ona održava konje u dobroj formi, dovodi im najbolje veterinare i obučene stručnjake koji ih redovno njeguju. Osim toga, ona se voli skupo odijevati i obožava izlaske s prijateljima, na koje troši dosta novca. Osim toga, uživa u kampiranju i ribolovu.


Kada je otac većinu novca prebacio na nju i njenu sestru Katarinu (24), podijelile su ga na jednake dijelove. I Katarina voli jahati konje, ali ne kao njena sestra. Ona je upućena u modne trendove, ima najnovije i najskuplje stvari, a samo jedna od njenih Louis Vuitton torbi vrijedi 1.900 dolara. Katharina obožava cipele, za koje je izdvojila nekoliko tisuća dolara, a za Rolex koji je kupila 2017. godine dala je čak 9.000 dolara.

Gustav Magnar Witzøe. Instagram

4. Gustav Magnar Witzøe

Odmah iza sestara Andresen nalazi se još jedan Norvežanin, Gustav Magnar Witzøe, koji je sa svojih 26 godina zauzeo četvrto mjesto na ovoj listi. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na tri milijarde dolara i on posjeduje 47% norveške tvrtke "SalMar", koja se bavi proizvodnjom lososa i koju mu je otac ostavio 2013. godine. On je po bogatstvu prvi na ovoj listi mladih milijardera.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

🆘

Objavu dijeli Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe)

Gustav je također zaljubljen u modu, osobito u cipele, pa se često može vidjeti na crvenom tepihu luksuznih modnih revija u Norveškoj. On radi i kao model za "Next Models Wordwide". Sudeći prema fotografijama na njegovom profilu na Instagramu, voli putovati, ima mnogo tetovaža i hobija, kao što su golf, skijanje i skijanje na vodi.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Hvor e du Åge?

Objavu dijeli Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe)

Džon Kolison. Twitter

5. Džon Kolison (John Collison)

Džon Koliaon je peti na ovoj listi, a na listi mladih milijardera koji su sami stekli bogatstvo nalazi se na drugom mjestu. Ovaj Irac ima 29 godina, a 2010. godine osnovao je sa svojim bratom kompaniju za internetsko plaćanje, "Stripe". Tako su obojica postali milijarderi. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 2,1 milijardu dolara.


Sada dane provodi ispunjavajući svoje želje, kao što je letenje preko Atlantika. On, prema svemu sudeći, voli trčanje, a i dalje je vrlo skroman, pa se oduševljava malim stvarima, kao što su šoljica za kafu s džepom za kolač, koju je, kako je kazao, morao postaviti na Twitter.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

🖤

Objavu dijeli Kylie ✨ (@kyliejenner)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.