HUMANI GEST

Pogledajte koje su slavne osobe donirale novac za Australiju

Udružile se zvijezde sporta, muzike i umjetnosti

Brojne slavne osobe pritekle u pomoć. Agencije

Piše: M.S.S. / Avaz.ba

8.1.2020

Ljudi, životinje i priroda u Australiji su ugroženi požarima koji bijesne ovim kontinentom. Svijet se ujedinjuje kako bi im osigurao pomoć u najtežim trenucima, a u kojima je živote izgubilo više od 20 ljudi te milioni životinja.

Brojne su se slavne osobe aktivirale i putem društvenim mreža i pozivaju sve da pomognu, a neki su odlučili donirati vlastiti novac kako bi im pomogli.

Pogledajte ko je sve donirao velike sume novca za pomoć Australiji:


Elton Džon

Muzička legenda Elton Džon (John), na svom koncertu 7. januara koji je održao u Sidenju u sklopu oproštajne turneje, izjavio je da je za pomoć u borbi protiv požara u Australiji donirao milion dolara.

- Svi bi trebali biti zadivljeni s radom vatrogasnim službi. Nemoćne životinje su u opasnosti, gubitak njihovih staništa je na biblijskoj razini i to je prežalosno. Zbog toga ću donirati milion dolara za podršku u borbi protiv požara – izjavio je Elton Džon.


Pink

Američka pop pjevačica Pink odlučila je da pomogne u borbi protiv požara.

- Potpuno sam šokirana onim što se dešava u Australiji zbog užasnih požara. Doniraću 500.000 dolara direktno lokalnim vatrogasnim službama koje se snažno bore na terenu. Moje srce ide našim prijateljima i porodici u Australiji - napisala je pjevačica na društvenim mrežama.


Nikol Kidman i Kit Urban

Holivudska glumica Nikol (Nicole) Kidman i njen suprug kantri pjevač Kit Urban (Keith Urban) pridružili su se listi poznatih. Donirali su pola miliona dolara.

- Naša porodica podržava, misli i moli se za sve koji su pogođeni požarima širom Australije. Doniramo 500.000 dolara vatrogasnim službama koje sve rade i pružaju toliko puno u ovom momentu – napisala je Nikol na Instagramu


Kajli Minog

Kajli Minog (Kylie Minogue) pridružila se poznatima koji su pružili pomoć. Na Instagramu je istakla kako je svaka pomoć dobrodošla.

- Velika ili mala, bilo da ste blizu ili daleko, svaka podrška će pomoći onima koji su pogođeni razornim požarima – napisala je ova rođena australka.


Metalika

Američki hevi metal bend Metalika (Metallica) su se također pridržili akciji te donirali 750.000 dolara. Bend kaže kako će novac otići vatrogasnim službama kako bi pomogli u naporima u pružanju pomoći, kroz njihovu dobrotvornu organizaciju „Sve što je u mojim rukama“.

View this post on Instagram

We are totally overwhelmed by the news of the wildfires sweeping through millions of acres across Australia, with major impact in New South Wales and Victoria. The resulting destruction and devastating effects on all residents, animals, the environment and the incredible land in Australia is truly heartbreaking. Please join us and do whatever you can to assist as we, along with our @allwithinmyhandsfoundation, are pledging A$750,000 to the NSW Rural Fire Service and to the Country Fire Authority in Victoria to aid in the relief efforts. @NSWRFS is the world’s largest volunteer firefighting organization and all funds donated during this State of Emergency are directed toward services related to and victims of these particularly destructive Australian bushfires. @CFAvic is a volunteer and community-based fire and emergency services organization which helps to protect 3.3 million Victorians, and works together with communities to keep Victorians safe from fire and other emergencies. Learn more about NSW Rural Fire Service and how you can help ➡️ https://talli.ca/nws-rfs Learn more about Victorian Country Fire Authority and how you can help ➡️ https://talli.ca/cfa

A post shared by Metallica (@metallica) on

Kris Hemsvort

Australski glumac i zvijezda „Osvetnika“ Kris Hemsvort (Chris Hemsworth) donirao je milion dolara pomoći za oporavak od požara dok se katastrofa u njegovoj domovini Australiji nastavlja.

- Poput vas, i ja želim podržati borbu protiv požara ovdje u Australiji. Moja porodica i ja doniramo milion dolara. Nadam se da ćete se i vi pridružiti – napisao je glumac na Instagramu.


Novak Đoković i Marija Šarapova

Jedan od najboljih tenisera Novak Đoković uključio se u podršku nastradalima, na poziv svoje kolegice ruske teniserke Marije Šarapove (Maria Sharapova), koja je donirala istu sumu kao i Đoković od 25 hiljada dolara.

- Australija je moj dom proteklih 15 godina. Slama mi se srce kada gledam kako požari uništavaju zemlju, porodice i predivne životinje. Stoga ću donirati 25.000 dolara - napisala je Šarapova na Tviteru i pozvala Novaka da učini isto.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.