ISKRENO O SVEMU

Marko Milivojev Mili: Morao sam birati – ići u školu gladan ili biti sit u najnovijim patikama

Nema razlike u publici, svuda je ljubav i svi se volimo. Imam dosta snimljenih pjesama samo što od nastupa nemam vremena da snimim spotove

Milivojev: Imam dosta snimljenih novih pjesama. Promo

Razgovarala: Nerma AJNADŽIĆ

27.1.2020

quote
<p>„Južni vetar gas“ je pjesma koja može svuda da se sluša. Mislim da se može slušati i u kafani i u klubu,i kad spavaš i ujutru kad se probudiš, za sve je prilike.</p>

Marko Milivojev (25), poznatiji kao Mili, skoro preko noći je ostvario enorman uspjeh, kako u Srbiji, tako u svim državama bivše Jugoslavije, pa i šire.

Reper je dugo na sceni, a od izlaska prvog dijela filma„Južni vetar“ 2018. godine, za koji je, zajedno sa Slobodanom Veljkovićem Cobyjem, radio pjesme i muziku, o njemu se ne prestaje govoriti.

Beogradski susret

Milivojev: Morao sam da se sam izdržavam i snalazim. Promo

Uz jutarnju kafu i pokoju cigaretu, Mili je s potpisnicom ovih redova tokom prošle sedmice sjedio je u centru Beograda i otvoreno govorio o uspjehu, slavi, životu i izborima koje je morao napraviti, a za koje se ne kaje.

Na zakazani sastanak došao je naspavano. Jer, kako nam je rekao, tih dana se odmorio od svega, nastupa, života, žena...

- Radim stalno i sretan sam zbog toga, ali sam baš umoran bio. Imam već neke zakazane nastupe, pa ću na odmoru provesti sedmicu. Onda idu nove pjesme, novi spotovi – kaže nam Mili.

Nastupate po cijelom regionu. Ima li razlike u publici?

- U principu nema. Gdje god da dođem, to je predivno iskustvo. Pjevaju pjesme sa mnom. Ako kažem, naprimjer, da u Zagrebu ljudi jače viču „Pun gas, to je Beograd“, nego negdje u Srbiji, sve je jasno. Svuda je ljubav, svi se volimo. Nema puno razlike, to su, u principu, isti ljudi.

Spominjete nove pjesme. Kada se mogu očekivati?

- Imam dosta snimljenih pjesama samo što od nastupa nemam vremena da snimim spotove. A volim da, kada izbacim nešto, to bude kompletno i da svijet stane, da bude specijalno. Sljedeća pjesma je „Striptizeta“, a nakon toga „Stracciatella“, koju sam već najavio, ali nisam stigao da snimim. Bit će još nekih serija u mojoj produkciji, neke u kojima ću glumiti, svašta će biti...


O kojim serijama govorite?

- U mojoj produkciji, odnosno moje firme, koja obuhvata i audio i video produkciju, radit će se serija na fazon ovih sada što se snimaju -kriminal, policija... To je sada u ekspanziji i ovdje je uvijek popularno i to je ono što prolazi.

Radili ste i muziku za „Južni vetar“.

-  Kada sam snimio „Gas“ za „Južni vetar“, to nije bilo kao kad bi neko drugi snimio. Mnogo sponzorstava sam zbog toga i izgubio, jer sam se predstavio u tom „kriminalnom“ smislu. A to je ustvari samo do filma, projekt je bio takav. Ali ne žalim, meni je veoma drago što sam bio dio tog projekta. Napravili smo „soundtrack“ jer svaki ozbiljan film to mora imati. To ja od početka govorim.

U filmu su bili i velikani poput Dragana Bjelogrlića, Srđana Žike Todorovića...

- Da, i presretan sam što sam sarađivao s njima. To su izvanredni glumci i umjetnici. Ostvarenje sna mi je što sam glumio u seriji „Grupa“. Nisam mogao ni zamisliti da ću brzo doći do tolikih uspjeha, ali bio sam siguran u sebe, znao sam šta radim i valjda me je to dovelo dovde. Mlad sam postigao sve,  jer mi je samo nebo granica sada. Nadam se da će biti još boljih projekata i većih uspjeha. Radim na tome da usavršim glumu, da završim neku privatnu glumačku akademiju.

Vi ste napustili srednju školu. Zašto?

- Tako je. Zbog života. Morao sam da se sam izdržavam, da se sam snalazim. Bilo je ili da idem u školu gladan ili da budem sit u najnovijim patikama. I izabrao sam to drugo. Ne kažem da je pametno, ali meni se ipak na kraju isplatilo.

Planirate li nekada završiti školu?

- Najbitnije mi je sad da završim glumu. Ali nikad se ne zna. Možda završim i tri fakulteta. Znam ljude koji su u svojim tridesetim, četrdesetim završavali fakultete. Dokle god si živ, uči se.  Nemam problem s tim, jer je bitno kakav si čovjek i koliko si kroz život naučio. Smatram da me ulica naučila mnogo više nego sve škole te ljude koje su završili. Na dobrom sam mjestu u životu i super se osjećam. Ne mislim da mi je to nedostatak već prednost, jer sam lijepo živio za deset ako ne i dvadeset života. Imao sam više vremena da učim prave životne stvari.


Specifičan sam

Tu dolazimo do onoga da vlada mišljenje da s reperima pod ruku idu i žene i život na rubu zakona?

- Jeste tako je. Ali je i ublaženo. Vjerujete mi, kada biste znali šta se sve dešava... U mom slučaju je ublaženo. Ima repera koji su Pablo Eskobar (Escobar) u pjesmama, a ovako su djevojčice. Gledam da budem realan, čak da i ublažim neke stvari. U javnost ne treba da idu neke gluposti koje se dešavaju u tom životu. Uvijek gledam da pričam o ljepšim stvarima oko ovog posla.

A žene?

- Obožavam žene i sve je to lijepo. Ali nekada  te i  to stigne, pa ti treba vrijeme za samog sebe. Žene, realno, iscrpe čovjeka. Imam mnogo žena u svom životu, da li su to drugarice, neke kombinacije... Uglavnom dosta je njih oko mene. Obožavam da provodim vrijeme s njima. Ne znam, ne može ni jedna da me smiri zato pričam u množini. Dobar sam i na ljubavnom planu. Ali ne znam. Neuhvatljiv sam i specifičan. Volio sam jednu ženu, to je ona za koju je napisana pjesma „Grmi“ i koja je proživjela sa mnom najteže momente u mom životu. A moja ljubav se teško zaslužuje. Sve te poznate i nepoznate djevojke koje su prošle i koje su još u mom životu, gotivim ih, ali to ne može da se uporedi s nekim stvarima koje su preozbiljne.

Uskoro dolazim u Sarajevo


- U Sarajevo sam trebao doći da nastupam u Zetri sa Rastom, ali se nisam pojavio. Iskrsnulo je nešto. Dobio sam svakakve poruke, i bilo mi je jako krivo. Bio sam jako potrešen što nisam došao u Sarajevo. Ali dolazim sigurno uskoro. Stalno sam po BiH, a i u Sarajevu će sigurno uskoro biti neko ludilo – kaže Mili.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.