EKSKLUZIV

Đurina supruga se privremeno preselila u Englesku zbog uloge u „Netflixovoj“ seriji

Riječ je o seriji „Zero Chill“, koja se počinje emitirati naredne godine

Piše: M. Smajlović - Selimović / Avaz.ba

10.2.2020

Tanja i Đuro: Spajaju ih velika ljubav i povjerenje. Arhiv

Popularna slovenska glumica i pjevačica Tanja Ribič (51), supruga legendarnog Branka Đurića Đure, kako ekskluzivno saznajemo, privremeno je svoju slovensku adresu zamijenila britanskom.

Naime, lijepa Tanja angažirana je u novoj seriji svjetske produkcije “Netflix”. Riječ je o seriji „Zero Chill“, koja se, prema pisanjima stranih medija, počinje emitirati iduće godine.

Balkanske glumice

Tanja bi u Engleskoj trebala ostati dva mjeseca. Kada smo je pozvali, bila je na setu u, kako nam je kazala, kostimu i sa šminkom. Ipak je odvojila vrijeme te za „Dnevni avaz“ govorila o novom projektu. 

Iako nam o samoj seriji, zbog strogog ugovora, nije mogla reći ništa više osim imena, ispričala nam je kako je dobila ulogu u “Netflixovoj” seriji i čega se sve morala odreći zbog nje.

- Prije nekoliko mjeseci imala sam audiciju i skoro sam totalno zaboravila na nju, a onda su me iznenadili kada sam imala najviše posla. Morala sam otkazati svoje angažmane u već rasprodatim predstavama u pozorištu i naći zamjenu za te uloge. Sve je bilo na brzinu, tako da još nisam svjesna da sam tu – iskrena je Tanja.

„Netflix“ je velika svjetska internet-streaming usluga na zahtjev, a koja ima veliku produkciju.

- Već sam snimala za strane produkcije, ali mi je ovo prvi put da radim za produkciju poput “Netflixa”. Tek sam počela sa snimanjem. Još postoji neko strahopoštovanje, tako da se ne mogu još radovati ili nešto slično. Brinem se da bude sve kako treba, da napravim što bolji lik, da ljudi vide kakve smo mi glumice na Balkanu – govori Ribič.

Tanja nam je poslala selfi iz Engleske. Avaz

Velika podrška

Za Tanju ovaj angažman ne znači vrhunac karijere, jer su iza nje veoma uspješne godine, kako glumačke tako i pjevačke.

- Uvijek gledam korak ispred sebe. Nisam na početku karijere pa da je to nešto toliko posebno. Toliko toga sam doživjela, upoznala mnogo svjetskih, uspješnih, a nesretnih ljudi. Tako da mi je najbitnije zadržati ono što imam, svoju porodicu i posao koji volim – iskrena je Ribič.

Tanja i Đuro važe za jedan od najskladnijih poznatih parova. Jedno drugom su velika podrška, a Tanja nam je otkrila da je Đuro presretan zbog njenog angažmana u Engleskoj.

- Bio je možda sretniji i od mene kada sam dobila ovu ulogu. On i naše kćerke će dolaziti da me obiđu – kaže nam Ribič.

Tanja nije zanemarila nijedan svoj talent. Kao pjevačica je 1997. godine predstavljala Sloveniju na Eurosongu i osvojila 10. mjesto. Glumila je u nekim od najboljih filmova i serija domaće i strane produkcije. Pitali smo je kako se uspijeva svemu posvetiti, a da ništa ne zanemari.

- To može funkcionirati jer sve udružim. Sada imam predstavu „Tako ti je, mala“, gdje i pjevam i glumim. To nije kabare, ja to zovem „stand-up mjuzikl“, pjevanje je povezano s predstavom i to je jedna komedija s puno zezanja - kaže Tanja.

Ribič: Veoma sam radoznala osoba. Arhiv

 Idem rano na spavanje

- Veoma sam radoznala osoba i istražujem puno. Isprobavam stvari koje mi gode, a i takav sam temperament da ne mogu mirovati. Zato nisam debela. Ono što pročitam i vidim na svom tijelu da mi ne odgovara i da nije kvalitetno, onda to i izbacim. Ne jedem meso, ali zato što previše volim životinje. Pokušavam da se ne trošim previše i da ne idem kasno u krevet – kazala je Ribič.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.