POSLOVNA ŽENA

Kako je Hajdi Klum zaradila svojih 90 miliona

Okušala se kao glumica, pjevačica i voditeljica, a sa svojim programom „Project Runway“ dokazala se kao TV producentica

Piše: L. Karahmet - Pujagić / Avaz.ba

2.3.2020

Klum: Njemačka manekenka - Avaz
Klum: Uspješna i bogata - Avaz
Klum: Četverostruka mama - Avaz
Američki magazin „Life&Style“ objavio je nedavno koliko novca Klum zaista posjeduje - Avaz
Klum: Prezaposlena i uspješna - Avaz
+4

Hajdi Klum (Heidi, 46) već nekoliko godina slovi za uspješnu poslovnu ženu. A, to se, itekako primjeti na njenom bankovnom računu. Koliko je zaista bogata ova poznata njemačka manekenka, pitaju se mnogi.

Kada je pobijedila na takmičenju za modele koje je organizirao Tomas Gotčalk (Thomas Gottschalk, 69) u svom TV šou 1992. godine, vjerovatno nije ni sanjala koliko će biti uspješna 25 godina kasnije, a i bogata.

Američki magazin „Life&Style“ objavio je nedavno koliko novca ova četverostruka mama zaista posjeduje, a suma je itekako zavidna.

Jedna od anđelica

Devedeset miliona američkih dolara, što je oko 75 miliona eura posjeduje na svom računu ova lijepa plavuša, za koje je itekako naporno radila.

Novac naravno ne štedi kada se radi o njenoj djeci. Za svoju kćerku Leni organizirala je nedavno gigantski rođendan koji je koštao malo bogatstvo.

Kao model, brzo je osvojila međunarodne modne piste, radila je za brojne dizajnere i bila je jedan od anđela “Victoria's Secret”. Veliki uspjeh u karijeri doživjela je tek 1998. kada je krasila naslovnicu magazina “Sport Illustrated”. Ugovori su se počeli naglo nizati jedan za drugim.

Ali, da bude samo manekenka nije joj bilo dovoljno. Okušala se kao glumica, pjevačica i voditeljica, a sa svojim programom „Project Runway“ 2004. godine dokazala se kao TV producentica.

Članica žirija

Ova emisija bila je pravi pogodak, početna plata od 1,3 miliona dolara tokom godina se utrostručila. Takođe sa njemačkim šouom „Germany's Next Topmodel“ postigla je veliki uspjeh, koji uspješno moderira od 2006. godine. Kao članica žirija pojavljuje se u mnogobrojnim TV programima u Americi, a kao modna dizajnerica rasprodaje svoju kolekciju. Pa tako i nije čudo da joj suma na računu non-stop raste.

-Uvijek žongliram po nekoliko stvari odjednom – izjavila je u jednom intervjuu Hajdi Klum, a da joj to dobro ide dokazala je za sve ove godine, u kojima se od modela izgradila u uspješnu poslovnu ženu. A ko vrijedno radi, red je i da bude za to nagrađen.

Sukob s ocem

Ova slavna njemačka manekenka vjenčala se prošle godine za 17 godina mlađeg muzičara Toma Kaulica (Kaulitz). Ceremonija vjenčanja održana je u Italiji na čuvenom otoku Kapri, a na vjenčanju se nije pojavio njen otac Gunter (Gunther) Klum. Tati Klumu se ne sviđa baš novi zet, jedna je od verzija. To je tačno, ali nije to jedini razlog. Čini se da je razlog svadbenog sukoba spor oko milion dolara i povrijeđen ponos. Hajdi želi da preuredi svoj život i pokušava da se odvoji od svog oca, koji je od početka njene karijere upravljao njenim carstvom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.