PANIKA NA DVORU

Španski kralj negativan na koronavirus, a kraljica Leticija zadržana u karantinu

Kraljevski par podvrgnuo se testu nakon što se kraljica Leticia u petak sastala s ministricom za ravnopravnost Irenom Montero

Španski kraljevski par. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

13.3.2020

Na španskom dvoru zavladala je jučer panika, kada je zbog nedavnih javnih aktivnosti krenula sumnja na zarazu koronavirusom među najvišim članovima kraljevstva. Kralj Felipe i njegova supruga kraljica Leticija (Letizia) podvrgnuti su testovima.

Španski mediji prenose kako su stigli rezultati testova na koronavirus njihovog kralja Felipea, koji je na sreću negativan. Međutim, za rezultate testa kraljice Leticije „El Pais“ ne piše ni da je pozitivan niti da je negativan, već samo da joj je izrečena mjera karantina.


Prije sumnje na zarazu virusom i testiranja toga Felipe i njegova supruga posjetili su Pariz i ured predsjednika Makrona. Agencije

Španski kraljevski par podvrgnuo se testu nakon što se kraljica Leticia u petak sastala s ministricom za ravnopravnost Irenom Montero. Kraljica se pozdravila tom prilikom s ministricom Montero poljupcima u obraz, no tada se nije znalo da je ministrica zaražena.

U međuvremenu je potvrđeno da je španska političarka pozitivna na koronavirus, kao i njen partner, član španskog Kongresa zastupnik Pablo Iglesias. Zbog toga je veća sumnja da se virus pojavi i u tijelu same kraljice, koja do daljnjeg ostaje na promatranju i u karantinu.

Prije sumnje na zarazu virusom i testiranja toga Felipe i njegova supruga posjetili su Pariz i ured predsjednika Makrona (Macron). No prilikom posjeta s francuskim predsjednikom i prvom damom Brigite (Brigitte) Makron nije se rukovalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.