PANDEMIJA

Zbog korone se prestaje štampati "Playboy"

Selimo sav naš sadržaj iz novina na online izdanja, poručuju iz kompanije

Hju Hefner osnovao je "Playboy". Agencije

Avaz.ba

20.3.2020

Američki erotski časopis "Playboy" zbog pandemije koronavirusa prestaje sa štampanim izdanjima nakon 67 godina proizvodnje, javlja "The Guardian". Od sada će postojati samo digitalna verzija. Izvršni direktor kompanije "Playboy Enterprises" Ben Kon  (Kohn) kaže da se o ovoj ideji dugo raspravljalo, a koronavirus je samo ubrzao proces.

- Selimo sav naš sadržaj iz novina na online izdanja. Navike konzumiranja medija mijenjaju se već neko vrijeme i naš sadržaj u štampanom izdanju dođe samo do djelića fanova.  

Ove sedmice stiže na kioske i to će biti naš posljednji broj ove godine - kaže Ben te dodaje kako postoji mogućnost proizvodnje specijalnih izdanja u 2021.

Magazin je pokrenuo Hju Hefner  (Hugh), koji je umro prije tri godine. Hefner je 1953. založio namještaj, uzeo hipoteku i kredite te osnovao "Playboy".

U početku ga je planirao nazvati "Stag Party", ali zbog postojanja časopisa sa sličnim imenima, Hefner se predomislio. Prvi broj izašao je 1953., a na naslovnici se našla gola Merilin Monro (Marilyn Monroe). Do 2017., magazin je izlazio svakog mjeseca, potom jednom u dva mjeseca, a od 2019. svaka tri mjeseca.

Prvi broj "Playboya". Agencije

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.