NOVE INFORMACIJE

Rodni list malog Arčija otkrio tačnu titulu Megan Markl

U dokumentu stoje i prava imena njegovih roditelja

U rodnom listu otkrivena Meganina puna titula. Agencije

Avaz.ba

6.4.2020

Rođenje malenog Arčija Montbaten-Vindsora (Archie Mountbatten-Windsor) u matične knjige upisao je njegov otac, princ Hari (Harry). U njegovom rodnom listu, kao u svim ostalima, stoji kada je i gdje rođen te informacije o roditeljima.

Kako piše britanski "Mirror", u Arčijevom rodnom listu piše da je njegova majka Megan Markl (Meghan Makrle) "princeza Ujedinjenog Kraljevstva". Naime, Britanci su dosad vjerovali da je ona samo vojvotkinja od Saseksa te nisu znali da je zaista princeza.

Meganina puna titula je Njeno kraljevsko veličanstvo princeza Henrija od Vejlsa. Zanimljivo je da su Britanci jako iznenađeni Meganinom titulom, s obzirom na to da je i Kejt Midlton (Kate Middleton) u rodne listove svoje djece upisala da je princeza.

Arčijev rodni list. Agencije

Osim toga, pokazalo se da, iako su opsjednuti Megan, neki Britanci ne znaju ni ono najosnovnije o njoj, poput njenog imena. Naime, Megan joj je srednje ime, a prvo ime joj je Rejčl (Rachel).

Kako su je otac Tomas (Thomas) Markl i majka Doria Raglan zvali Megan od rođenja, a i svi prijatelji tako je zovu, kad se počela baviti glumom predstavljala se kao Megan. Osim toga, u rodnom listu je i Harijevo pravo ime Henri (Henry). 

Iako su to skrivali od javnosti, u rodnom listu ispisano je i gdje je Arči rođen. Dječak je rođen u privatnoj bolnici Portland u Vestministeru u Engleskoj, gdje jedna noć boravka košta oko 45.000KM. To ne čudi s obzirom na to da je na meniju jastog, a novopečene majke rođenje svojih potomaka mogu proslaviti uz šampanjac. 

Ovog vikenda je objavljeno da se Megan odlučila vratiti glumi, no želi raditi samo s rediteljima A-liste kako bi bila sigurna da će dobiti ulogu nakon koje će je kritičari ozbiljno shvatiti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.