HUMANOST

Lejdi Gaga prikupila 35 miliona dolara za borbu protiv pandemije

Ovaj historijski događaj emitirat će se 18. aprila putem tri televizijske stanice ABC, CBS i NBC

Lejdi Gaga: Okupila najveća imena iz svijeta šou biznisa. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

7.4.2020

Lejdi Gaga (Lady) potrudila se i na jedno mjesto okupila neka od najvećih svjetskih muzičkih, glumačkih i sportskih imena kako bi svi zajedno poduzeli pozitivan pomak u borbi protiv smrtonosnog virusa. Uključila ih je u UN-ov projekt "One World" i inicijativu #zajedno kod kuće.

Prikupila je skoro 35 miliona američkih dolara za borbu protiv koronavirusa.

Ovaj historijski događaj emitirat će se 18. aprila putem tri televizijske stanice ABC, CBS i NBC. Zajedno će se iz raznih poznatih domova snimati koncert, a sve u korist fonda solidarnosti u odgovoru Svjetske zdravstvene organizacije na Covid-19 te kako bi se zahvalilo zdravstvenim radnicima širom svijeta.


Lejdi Gaga: Historijski događaj 18. aprila. Agencije

Uz Lejdi Gagu na čelu, tu su i mlada pjevačica u usponu Bili Ajliš (Billie Eilish) i njen brata Fajns (Finneas), Stivi Vonder (Stevie Wonder), Pol Mekartni (Paul McCartney), Bili Džo (Billie Joe), Armstrong iz "Green Daya", Alanis Moriset (Morissette), Andrea Bočeli (Bocelli), Kris Martin (Chris Martin) iz grupe "Coldplay" i mnogi drugi.

Cijeli program vodit će poznati televizijski voditelji Džimi Falon (Jimmy Fallon), Džimi Kimel (Jimmy Kimmel) i Stefen Kolbert (Stephen Colbert), a dan nakon live koncerta, britanska TV kuća BBC prikazat će na svom programu cijeli snimak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.