IZ KARANTINA

Džejla Ramović: Najteže mi pada online nastava

Kako još nema 18 godina, za nju važi potpuna zabrana

Džejla Ramović. Instagram

Piše: M. Smajlović-Selimović/Avaz.ba

9.4.2020

Mlada pjevačica Džejla Ramović pauzira sa svojim nastupima dok ne prođe pandemija koronavirusa. Dane disciplinirano provodi u kući u izolaciji, a društvo joj prave najbliži.


Roditelji i sestre

Kako Džejla još nema 18 godina, zbog mjera zabrane kretanja maloljetnim licima, ona ne smije napuštati svoj dom, ali kaže da joj to uopće ne pada teško i da bi, bez obzira na to, u ovoj situaciji ostala među svoja četiri zida. 

- Smjela, ne smjela izlaziti vani, ja sam odlučila da ne izlazim, jer je to najbolje kako za mene tako i za ljude oko mene, ali i za sve druge – rekla je Džejla. 

Kod kuće joj je, kaže, prilično interesantno i uživa sa svojom porodicom.

- U kući sam s roditeljima i sestrama, družimo se, provodimo super vrijeme, treniramo i igramo društvene igre. Baš nam je super – govori Džejla. 

Jedino što je teže nego inače je online nastava. Džejla kaže da je dosta lakše ići u školu.

- Goražde još nema tu svu tehniku kao u Sarajevu da imamo baš online čas, gdje možemo da gledamo i slušamo profesora, već oni nama šalju sav potreban materijal putem maila, mi tako učimo lekcije i radimo zadatke i tako nam se održava ta nastava. Ovo je poprilično teško – iskrena je Džejla. 

Moj život

Džejla Ramović. Instagram

Vremena sada ima napretek, a najviše ga troši na društvenim mrežama, gdje je u kontaktu sa svojim pratiocima. S vremena na vrijeme objavi i neke fotografije i videosnimke na kojima pjeva. 

- Trenutno dosta više koristim društvene mreže nego inače, jer nekako hoćemo da ostanemo u kontaktu sa svima i da vidimo šta se dešava. S obzirom na situaciju, imamo previše slobodnog vremena, tako da smo samim tim i puno više na društvenim mrežama, ali smatram da je to trenutno uredu – kaže Džejla. 

Osim prijatelja i porodice, najviše joj nedostaju nastupi.

- Nedostaje mi, generalno, moj život prije svega ovoga – kaže Džejla i dodaje da online koncerte poput nekih drugih neće praviti, ali će svoje pratioce i fanove svakako obradovati. 

Prvo što ima u planu kada prođe pandemija koronavirusa jeste da vidi one najdraže i onda povratak mikrofonu i putovanjima.

- Sve nam nedostaje, čak i da idemo u školu da bismo bili skupa. Ali, ja se nadam da će ovo brzo proći – poručila je Džejla.

Ostanimo kod kuće

- Najviše što možemo učiniti da bi ovo što prije prošlo jeste da ostanemo kod kuće. Tako da proučujem svima da ostanu u svojim kućama, za svoju dobrobit, kao i svih nas i naše zdravlje - poručila je Džejla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.