AMERIKA

Mišel Obama: Volim čitati naglas

Emisije će se svakog ponedjeljka u live streamu istovremeno prenositi na Facebook stranici PBS Kids i na YouTubeu

Mišel Obama. Agencije

Avaz.ba

18.4.2020

 Mišel Obama (Michelle, 56) od ponedjeljka će u TV emisiji namijenjenoj djeci koja borave u karantinu čitati priče, objavila je na Twitteru bivša američka prva dama.

Autorica autobiografije pod nazivom "Becoming" (Moja priča), koja je postala bestseler, a početkom ove godine izdana je i u formi audioknjige, najavila je saradnju sa TV mrežom PBS Kids i izdavačkom kućom "Penguin Random House". 

Emisije će se svakog ponedjeljka u live streamu istovremeno prenositi na Facebook stranici PBS Kids i na YouTubeu, a bit će dostupne i za gledanje na zahtjev na objema platformama odmah nakon emitiranja.

Još kao djevojčica, voljela sam čitati naglas. Kad sam postala roditelj, otkrila sam veliku radost u dijeljenju čarolije pripovijedanja vlastitoj djeci, a potom, kao prva dama, i svoj ostaloj djeci. Danas, kada je toliko porodice pod golemim stresom, mogu reći da sam uzbuđena što ću djeci pružiti priliku da vježbaju čitati i čuju neke prekrasne priče. Za to će se vrijeme njihovi roditelji i staratelji moći odmoriti ili posvetiti vlastitim aktivnostima - napisala je bivša prva dama SAD.

Mišel Obama. Agencije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.