SUDBINE

Glumac se nakon amputacije noge još nije probudio uz kome

Prošlo je već 12 dana od sedacije, a on se još nije probudio, kaže njegova supruga

Kordero sa suprugom i sinom. Agencije

Avaz.ba

27.4.2020

Da bolest ne bira ni vrijeme ni mjesto, potvrđuje slučaj 41-godišnjeg kanadskog glumca Nika Korderoa (Nick Cordero), kojeg su, uz koronavirus, zadesile i druge komplikacije, zbog čega mu je nedavno amputirana lijeva noga. 

S obzirom na to da se od te operacije nalazi u komi, javila se njegova zabrinuta supruga Amanda Kluts (Kloots), koja tvrdi kako se Nik već trebao probuditi, prenose američki mediji.

- Doktori su rekli da na magnetnoj rezonanci nema ničega što bi pokazalo da se neće probuditi, što je odlična vijest. Toliko smo sretni zbog toga, jer je to za sve nas predstavljalo veliku zabrinutost. Međutim, prošlo je već 12 dana od sedacije, a on se još nije probudio. Doktori tvrde da se već trebao probuditi iz kome - ispričala je Amanda, koja ne gubi nadu i vjeru da će se njen suprug probuditi. 

Plan koji slijedi je postepeno smanjivanje lijekova, u nadi da će ga uskoro ukloniti s respiratora, kako bi mu mogli postaviti cijev za disanje, što bi mu bilo itekako ugodnije. 

- Dok ga čekamo da se probudi, ovo su male pobjede - zaključila je zabrinuta, ali pozitivna supruga. 

Kada nije s njim u bolnici, Amanda je s njihovim uskoro jednogodišnjim sinom Elvisom Eduardom, koji oca nije vidio otkako je cijela borba počela. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.