GREŠKE

Policija privela Darka Lazića

Vozio je bez vozačke dozvole

Lazić: Nedavno prekršio i policijski sat. Arhiv

Avaz.ba

29.4.2020

Srbijanski mediji prenose da je danas oko 13 sati policija u mjestu Subotište kod Brestača u Srbiji zaustavila automobil kojim je upravljao srbijanski pjevač Darko Lazić bez vozačke dozvole. Pjevač će biti priveden na saslušanje kod državnog tužitelja u prekršajni sud u Rumi, javljaju srbijanski mediji.

Ovo nije prvi njegov prekršaj, a zbog njihovih brojnosti i zbog toga što je više puta napravio isto, postoji mogućnost da mu prekršajne prijave budu preinačene u krivičnu.

Lazić je nedavno prekršio i policijski sat. U tom trenutku bio je s dva prijatelja s prebivalištem u Beogradu. Pjevač je policiju molio da mu ne napišu kaznu, ali bezuspješno.

- Postoji li mogućnost plaćanja na rate s obzirom na okolnosti. Do daljnjeg nemam primanja - rekao je Darko. 

Potom je cijelu situaciju objasnio na Instagramu, gdje se javio videom.

- Istina je da me je policija zaustavila. Platio sam kaznu jer sam prekršio policijski sat za 15-ak minuta, imao sam probleme s automobilom. A to da sam vozio, nisam, vozio je moj prijatelj. I trebam platiti kaznu jer sam kasnio. Ne smijem se razlikovati od ostalih građana naše zemlje - priznao je.

Prije dvije godine skrivio je tešku saobraćajnu nesreću kad je vozio u alkoholiziranom stanju i bez vozačke dozvole. Imao je 1,39 promila alkohola u krvi, a doktori su se borili za njegov život. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.