PREDOMISLILA SE

Viktorija Bekam se pokajala, ipak ne otpušta radnike

Ima bogatstvo od skoro 400 miliona eura, smanjuje plaće običnim radnicima, a osim toga, čak je tražila i pomoć države

Bekam: Razbjesnila javnost. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

3.5.2020

Viktorija Bekam (Victoria Beckham), supruga slavnog nogometaša Dejvida Bekama (David), razbjesnila je javnost posljednjih dana.

U skladu sa prijedlogom vlade Velike Britanije za suzbijanje posljedica koronavirusa, Viktorija je obavijestila 30 radnika u svojoj istoimenoj modnoj kompaniji da će ih morati otpustiti, što nije dobro dočekano u javnosti.

Ovakva odluka razbjesnila je sve s obzirom na to da smatraju da je neprimjereno da osoba koja, sa slavnim mužem, ima bogatstvo od skoro 400 miliona eura, smanjuje plaće običnim radnicima, a osim toga, čak je tražila i pomoć države.


Za rođendan najstarijeg sina iskeširali 114.000 eura. Agencije

Posebno kada uz to i ne krije koliko troši na stvari poput nedavnog rođendana najstarijeg sina, za čiju je proslavu platila 114.000 eura, a pored toga, ima i vlastitu kolekciju torbica vrijednu čak 1,7 miliona eura.

Britanski mediji pisali su da se Viktorija požalila prijateljima da "trpi neopravdane kritike koje su joj upućene zbog nečega što rade brojne druge kompanije".

No, sada je napravila neočekivan preokret, objavila je da povlači odluku o otpuštanju radnika, a sve je napravila nakon bijesa javnosti.

Slavna dizajnerica otpustila je 30 ljudi, a svojim članovima osoblja smanjila je plaće za 80 posto uprkos porodičnom bogatstvu od 335 miliona funti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.