BORBA ZA ŽIVOT Selma Bler se oglasila na društvenim mrežama

Glumica koje se bori s neizlječivom bolešću objavila lijepu vijest

Hvala ortopedskoj grupi koji su pronašli ovo sjajno riješenje i podršku za hodanje. Impresionirana sam - napisala je Selma

L. K. P. / Avaz.ba
07.05.2020 21:31

Bler: Bori se sa multiple sklerozom

Foto: Instagram

Glumica Selma Bler (Blair) redovno obavještava svoje pratioce na društvenim mrežama kako teče njena borba sa multiple sklerozom. Međutim, filmska i televizijska zvijezda je u poslednje vrijeme prestala da piše o svom zdravstvenom stanju. Nakon dužeg vremena oglasila se i vijesti su odlične.

U novoj objavi na Instagramu Bler je napisala da je dobila protezu za hodanje koja joj jako pomaže. Naime, glumica je nakon dijagnoze izgubila moć govora koja se polako vraća i jedno vrijeme je bila nepokretna.

  • Bler: Bolest joj dijagnosticirana 2018. godine
    Bler: Bolest joj dijagnosticirana 2018. godine Foto: Instagram

-Hvala ortopedskoj grupi koji su pronašli ovo sjajno riješenje i podršku za hodanje. Impresionirana sam - napisala je Selma.

Glumica je objavila kratak video svog hoda i koliko je napredovala.

Bolest koja napada centralni nervi sistem utiče na tijelo i um. Najčešći simptomi su problemi sa hodanjem, umor, slabost, bolovi i depresija.

Selma je otvoreno govorila u medijima o svojoj borbi sa bolešću koja joj je dijagnosticirana 2018. godine. Jedno vrijeme je koristila štap, ali sad je dobila bolje i trajnije riješenje.

Komentari

NA VRH