SUDBINE

Šokantno priznanje glumice: Počela sam se opijati kao djevojčica

Memoari Selme Bler "Mean Baby" bit će dostupni od 17. maja

Selma Bler. Agencije

L. S. R.

11.5.2022

Glumica Selma  Bler (Blair) je u memoarima "Mean Baby"  detaljno opisala svoju borbu s alkoholom koja je počela još u djetinjstvu i trajala je nekoliko desetljeća.

- Ne znam bih li preživjela djetinjstvo bez alkohola. Zato je to toliki problem za mnoge ljude. To je stvarno velika utjeha i olakšanje u početku, u mom slučaju u prvih nekoliko godina jer sam s time počela vrlo mlada. Služilo mi je za utjehu, kao mehanizam za suočavanje s problemima - rekla je Selma.

Opisala je početke svoje ovisnosti o alkoholu.

- Prvi put kad sam se napila, to mi je bilo otkriće. Te godine imala sam sedam godina i na stolu smo imali točenog vina. Niko nije obraćao pažnju na to koliko ja pijem... Napila sam se te večeri. Jako sam se napila. Na kraju su me stavili u krevet pored moje sestre. Ujutro se nisam mogla sjetiti kako sam došla u krevet - rekla je glumica.

Kaže da se u djetinjstvu nije opijala, ali bi popila po gutljaj pića kad god bi je uhvatila anksioznost.

Njno alkoholiziranje eskaliralo je u tinejdžerskim godinama. Na jednom putovanju je bila silovana nakon što je cijeli dan pila alkohol.

- Ne znam jesu li me obojica silovala, ali jedan od njih definitivno jest. Bila sam mirna i čekala da to prođe. Voljela bih da mogu reći da je ono što mi se dogodilo te noći bila anomalija, ali nije. Silovana sam, više puta, zato što sam bila previše pijana da kažem: "Molim vas, stanite" - rekla je Bler.

Glumica kaže da je rijetko pričala o silovanju koje je doživjela, ali je to ključan dio njenih memoara.

Blair je trijezna od 2016. godine, a pisanjem memoara nada se da će pomoći drugima koji su prolazili ili prolaze kroz slične situacije. Memoari "Mean Baby" bit će dostupni od 17. maja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.