SUDBINE SLAVNIH

Teško bolesna glumica snimila dokumentarac: Želi pomoći drugima

Nakon što joj je bolest dijagnosticirana 2018. ,Selma Bler se podvrgla hemoterapiji te tretmanu matičnim stanicama, koji je ostavio teške posljedice na njen organizam

Selma Bler. Agencije

L. S. R.

20.10.2021

Glumica Selma Bler (Blair, 49), koja ima multiple sklerozu, odlučila je s javnosti podijeliti svoju borbu kroz dokumentarni film "Introducing Selma Blair", a kako je objasnila, cilj joj je pomoći ljudima koji se nalaze u istoj situaciji kao i ona.

Nakon što joj je bolest dijagnosticirana 2018. godine, Selma se podvrgnula hemoterapiji te tretmanu matičnim stanicama, koji je ostavio teške posljedice na njen organizam.

U dokumentarcu je objašnjeno kako su se Selmi nakon tretmana pojavile modrice te je trpjela nepodnošljive bolove, a u februaru ove godine s pratiocima na društvenim mrežama je podijelila da se zbog bolova uopće nije mogla pomaknuti te je bila prikovana za krevet.


Selma Bler. Agencije

- Osjećam se bolesno. Evo što se događa. Nema blještavila ni glamura, noći su duge. Gotovo svaka noć. Mišići na vratu i licu mi se grče ili se toliko stisnu da ne mogu pronaći način da ih rastegnem. Povrh svega imam i želučanih problema. Hvala mom sedmogodišnjem sinu Aruru (Arthur) na pomoći", napisala je tada.

Prije dvije godine u jednoj TV emisiji otkrila da zbog bolesti teže govori te da se slabije kreće bez pomoći. Glumica koja je radila na filmovima "Okrutne namjere", "Plavuša s Harvarda" i "Hellboy" otkrila je da su joj se prvi simptomi bolesti počeli pojavljivati 2011. godine, iste godine kada je dobila sina. Rekla je da je davala sve od sebe kako bi se borila sa silnim umorom, emotivnom boli i gubitkom fizičke kontrole nad svojim tijelom. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.