PLAVA KRV

Ljubav je pobijedila: Megan i Hari slave drugu godišnjicu braka

Uplovili su u bračnu luku nakon 16-mjesečne ljubavne veze u crkvi St. George u dvorcu Vindzor

Hari i Megan: Slave 2. godišnjicu braka. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

19.5.2020

Prošle su točno dvije godine od bajkovitog kraljevskog vjenčanja na kojem su se princ Hari (Harry) i Megan Markl (Meghan Markle) u kapelici St. Georgea u dvorcu Vindzoru, najstarijem i najvećem naseljenom dvorcu na svijetu, ujedno službenoj rezidenciji kraljice Elizabete II, zakleli se jedno drugom na vječnu ljubav. Od vjenčanja sve do danas prošli su mnogobrojna iskušenja, osude javnosti i svađe unutar kraljevske porodice, a kao kulminacija svega - napustili su svoj londonski dom i započeli život sa sinčićem Arčijem (Archie) daleko od svih.

Svoju prvu godišnjicu braka Megan i princ Hari obilježili su na tada službenom profilu Saseksovih na Instagramu, objavivši dirljiv video koji je sadržavao nikad viđene fotografije kraljevskog para, ali i drugih članova kraljevske porodice, Meganine majke Dorije Ragland i djeveruša.


Prošle su točno dvije godine od bajkovitog kraljevskog vjenčanja. Agencije

Ove godine sve je drugačije, par slavi drugu godišnjicu daleko od prvotnog porodičnog doma u Londonu i kraljevske porodice jer su početkom ove godine donijeli veliku i tešku odluku da napuste britansku kraljevsku porodicu i započnu novi život daleko od svih te sami zarađujući za sebe.

Otkako su započeli vezu, nije prošlo dugo do zaruka, potom i vjenčanja, a s vremenom se promijenio odnos medija prema njima. I dok je isprva sve bilo divno te je par odradio i prvu međunarodnu turneju Australijom i Oceanijom, s vremenom se sve počelo mijenjati. Prvo je svijet oduševila vijest o tome da Megan i Hari očekuju prinovu.

Iako na dan Arčijeva rođenja nije planiran izlazak kraljevskog para pred medije, princ Hari nije mogao izdržati te je svoje emocije odlučio podijeliti s novinarima, a službeno predstavljanje javnosti malog nasljednika izgledalo je pomalo neobično. No sve im je oprošteno uz opravdanje da se tek uče roditeljstvu.


Megan Markl i princ Hari sa sinom Arčijem. Agencije

No nakon toga više ništa nije bilo isto. Krenule su priče kako se Megan i ne odnosi pretjerano divno prema zaposlenicima Bakingamse palače, kao ni prema članovima kraljevske porodice, odbili su provesti ljeto s kraljicom u Sandringamu, a potom i tradicionalni Božić, odlučivši otputovati u Kanadu kako bi se maknuli od svega.

Upravo u Kanadi donijeli su i najvažniju odluku o kojoj ni riječi nisu rekli kraljici Elizabeti II ni ostalim članovima porodice, a koji su sve saznali iz njihove objave na Instagramu.

Prvi korak bila je selidba u Kanadu, a sada su se sa sinčićem Arčijem, koji je u međuvremenu proslavio prvi rođendan, preselili u Los Anđeles kako bi bili bliži njezinoj majci Doriji Ragland, ali i mogućim poslovnim ponudama za Megan Markl.

Hari i Megan uplovili su u bračnu luku nakon 16-mjesečne ljubavne veze u crkvi St. George u dvorcu Vindzor, u kojem je nakon svečanog dijela ceremonije održano i privatno slavlje za odabrane goste, među kojima su se našle brojne slavne zvijezde, uključujući Džordža Klunija (George Clooney) i Robija Vilajmsa (Robbie Williams). Njihov veliki dan uživo je pratilo 120 hiljada ljudi u Vindzoru, uz miline gledaoca širom svijeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.