TJERA PO SVOM Borba za starateljstvo nad sinom Aleksandrom

Severina izgubila još jedan sudski spor

Piše se kako su ona i Igor pred razvodom braka, međutim, u hrvatskim sudovima nije prispio takav zahtjev

Avaz.ba

Severina

Foto: Avaz


Severina Kojić izgubila je još jedan sudski spor koji vodi oko borbe za starateljstvo nad sinom Aleksandrom kojeg ima sa bivšim partnerom, biznismenom Milanom Popovićem.

S obzirom na to da je pandemija koronavirusa i dalje na snazi, nastupa nema već više od dva mjeseca, pa je i Severina navodno u finansijskim poteškoćama.

Piše se kako su ona i Igor pred razvodom braka, međutim, u hrvatskim sudovima nije prispio takav zahtjev, piše 24sata.hr.

– Pjevačica je u međuvremenu izgubila još jedan sudski spor. Seve se žalila na privremenu mjeru Općinskog građanskog suda u Zagrebu iz jula 2019. prema kojoj ne smije objavljivati fotografije maloljetnog sina na društvenim mrežama, Instagramu i Facebooku. Također, morala je ukloniti sve fotografije. Županijski sud u Dubrovniku je u oktobru 2019. potvrdio prvostepenu privremenu mjeru. Međutim, Seve se na nju oglušila pa je nastavila objavljivati fotografije dječaka. Radi se o privremenoj mjeri koja vrijedi do okončanja parnice između bivših partnera – navodi se.

Ukoliko slučajno smetne s uma ovu odluku suda, Seve bi morala da plati nekih 660 eura, a kazna će se povećavati, i to dvostruko, svaki sljedeći put kad fotografija osvane na društvenim mrežama.

Severina je početkom marta došla u Beograd kako bi vidjela sina Aleksandra, međutim, uslijedilo je proglašenje vanrednog stanja pa je ostala u porodičnoj kući svog supruga, Igora Kojića.

Nedugo zatim Severina se oglušila o mjere Vlade Republike Srbije, kada je prekršila mjeru obavezne samoizolacije nakon ulaska u Srbiju. Naime, kada je došla u Srbiju uputila se na Vračar, odakle je ispred zgrade Milana Popovića snimila video i objavila da joj ne dozvoljava ni da vidi njihovog sina Aleksandra.

Ubrzo je prekršila i policijski sat koji je bio na snazi od 17 do pet sati, pa je morala da plati novčanu kaznu. Privedena je tada u policijsku stanicu Novi Beograd zbog kretanja bez dozvole za vrijeme policijskog sata.

Više o temi Severina

SCENA
Severina mora na operaciju?
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na