RAZGOVOR

Saša Popović : "Zvezde Granda" učinile su više na zbližavanju ljudi nego političari

Najbolji takmičari u „Zvezdama Granda“ su oni koji nam dolaze iz BiH

Saša Popović. Arhiva

Piše: Larisa Sarajlić-Ramović/Avaz.ba

22.5.2020

Nove epizode dva popularna regionalna muzička takmičenja vraćaju se na male ekrane. Tako 25. maja počinje snimanje novih emisija „Zvezde Granda“. A nastavlja se i šou „Nikad nije kasno“.

Pet emisija

Direktor „Grand produkcije“ Saša Popović iz Beograda je za „Avaz“ otkrio šta donosi nastavak „Zvezda Granda“.

- Jedva smo dočekali nastavak snimanja. Dva mjeseca smo ovdje bili u karantinu. Ja 55 dana nisam izašao iz kuće, jer spadam u kategoriju starijih od 65 godina. Svi smo živi i jedva čekamo da krene - kaže Popović.

Prvo će, govori, uraditi pet emisija trećeg kruga samo s kandidatima iz Srbije.

- Imamo 80 takmičara van Srbije. S njima ćemo u septembru uraditi treći krug, da se izjednačimo i nastavljamo dalje. I novi kandidati se mogu prijaviti, ali samo oni koji nisu ispali u ovoj sezoni. Primit ćemo još nešto kandidata i s ovim postojećim nastavit ćemo narednu sezonu – pojašnjava Popović.

Ističe i da ove godine neće biti finala, nego svi kandidati koji su ostali u takmičenju nastavljaju i sljedeće godine.

- Da bi bilo finala, treba 14 emisija, a mi ćemo snimiti još pet. U septembru nastavljamo s postojećim kandidatima iz ostatka zemalja bivše Jugoslavije. Dakle, bez takmičara iz Srbije. I kad ih poravnamo, nastavljamo svi zajedno. Da sam znao da će se otvoriti granice, drugačije bih odlučio, ali nisam smio riskirati – kaže Popović.


Svi zajedno

Veoma iskreno govori da takmičari iz naše zemlje daju poseban šmek takmičenju. 

- Najbolji takmičari u „Zvezdama Granda“ su oni koji nam dolaze iz BiH. Bez njih to ne bi bilo pravo takmičenje. Kada je 2013. godine Amar Jašarspahić Gile ušao u studio, dao je taj šmek nekadašnje  Jugoslavije – otvoren je Popović. 

Govori kako je lijepo kad su u jednoj emisiji takmičari iz Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, BiH...

- Nekako mislim da su „Zvezde Granda“ najtipičniji primjer kako možemo svi u regionu zajedno da funkcionišemo. Mi smo kroz „Zvezde Granda“ učinili više na zbližavanju naših međunacionalnih odnosa nego što su to političari uspjeli da urade za sve ovo vrijeme – smatra Popović.

Saša Popović. Arhiva

Subota i nedjelja

Nova epizoda trećeg kruga takmičenja emisije “Zvezde Granda”, a koja je ranije snimljena, u BiH će biti emitiraan na Novoj BH u subotu u 20.15 sati, a već od naredne subote, 30. maja, prikazivat će se i nove emisije. 

Od 24. maja u 20.15 sati na programu su nova izdanja šoua “Nikad nije kasno”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.