BEOGRAD

Karleuša: Šta imam ja, a nema Jovana Joksimović

U Srbiji je grijeh ako si hrabra i inteligentna, rekla je pjevačica

Jovana Karleuša. Arhiva

Avaz.ba

26.5.2020

Jelena Karleuša gostovala je u jutranjem programu kod Jovane Joksimović,a vodile su zanimljiv dijalog.

- To je suprotno svemu što je šou-biznis. Dakle, ako je nešto neisplativo, onda, čemu služi? - upitala ju je Jovana, kada su pričale o Jeleninom live koncertu na aplikaciji "YouBox" 24. maja.

- Poenta je upravo u onome što mene tjera, a to je želja za dokazivanjem u zemlji gdje te stvarno omalovažavaju i govore da ti to ne možeš i da nisi ono za šta se predstavljaš. Onda je to velika atomska bomba u mom slučaju, jer ja već 25 godina pomjeram granice inatom, talentom, velikim trudom i radom - rekla je Karleuša.

- Kome se dokazuješ? - upitala ju je Jovana.

- Prvenstveno sebi, jer ja sam jedan sujetni Lav koji... Ne želim da kažem da sam najbolja, ali želim da dam 300 posto sebe i svojim mogućnosti. Evo, i na ovom koncertu, dok smo snimali, ja sam već na pola bila jako umorna, jer je jako teško pjevati i igrati lajv, ali samo me jedna misao tjerala, "pa, nećeš valjda ti da budeš najslabija karika ovog projekta?". I, onda, što je koncert odmicao ja sam dobijala sve veću snagu - rekla je Jelena.

Na Jovanino pitanje šta je odgovor na pitanje zašto je ne vole, Jelena je rekla:

- U Srbiji je grijeh, nešto poput tebe, kada radiš svoj posao bez kompromisa, jako hrabro i na sve to si inteligentan. Ja imam plus dodatak koji ti nemaš i ne treba da ga imaš - ja sam sve, samo ne normalna, a za šou-biznis je jako bitan taj čarobni sastojak ludila. Onda dobiješ simbiozu koja je sve samo ne dosadna i nešto što ne skreće pažnju. Ljudi moraju da shvate da je moj posao da budem ovakva - rekla je Jelena. 



Jovana Joksimović. Arhiva

Karleuša je istakla da je prije 25 godina izašao njen prvi album "Ogledalce", koji tada niko nije htio da izda, a Jovana je prokomentarisala:

- Nije ti se mnogo promijenila situacija.

- Ja sam 2013. imala sumanuti koncert na Ušću i imala sam samo jedan mali problem, što sam bila zabranjena na svim televizijama i što se nijedan kadar tog koncerta nije objavio. Na tom koncertu biste vidjeli da koncert nije bio prazan, kao što su pisali. Kadrovi sa tog koncerta su završili u filmu o Ejmi Vajnhaus, kao kadrovi sa njenog koncerta. Film je nagrađen Gremijem i Oskarom - rekla je Jelena.

- Vjerovatno se čeka da napunim 150 godina ili da umrem, pa da se neke stvari cijene. S druge strane, ja sam ja i ne bih se mijenjala ni za kakav bolji tretman u medijima. Ti znaš da je televizija Prva jedina televizija na kojoj nisam zabranjena? - upitala ju je Jelena.

- Ja sad kao da pričam sa nekim političarem... Stvarno sam navikla da ovu komunikaciju vodim sa nekim političarem, "gdje sam zabranjen..." Stvarno si zabranjena? Šta znači "zabranjena"? - rekla je Jovana.

- Nisam političar, tim pre tužnije, što se neko ko se bavi muzikom bilo gdje zabranjuje. Ja se tebi izvinjavam što koristim retke lajv momente da nešto kažem - kazala je Jelena.

- Plaše se neki šta ćeš da kažeš, znaš. Ti znaš da kod mene možeš da kažeš šta god - rekla joj je Jovana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.