MUZIKA „For Him and Her“ u prodaji od 24. juna

Amira Medunjanin novi album posvetila Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić

Ovaj novi uradak popularne bh. interpretatorice posveta je Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić, 12 njihovih pjesama otpjevala je Amira Medunjanin u svom stilu

L. K. P. / Avaz.ba
05.06.2020 22:18

„For Him and Her“ novi je studijski album Amire Medunjanin koji će svjetlo dana ugledati 12. juna na svim streaming servisima, a u prodaji širom regije bit će 24. juna. Ovaj novi uradak popularne bh. interpretatorice posveta je Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić, 12 njihovih pjesama otpjevala je Amira Medunjanin u svom stilu.

  • „For Him and Her“ novi je studijski album Amire Medunjanin
    „For Him and Her“ novi je studijski album Amire Medunjanin Foto: Promo

-Nije slučajno ova ploča posveta Tomi i Silvani. Ima u njihovim putevima i životima, prijateljstvu i saradnji nešto što toj muzici i zajedničkoj sudbini daje dimenziju prave bajke. Ako je on novokomponovanoj muzici navukao odijelo gubitničke šansone, ona je tu tvorevinu satkanu od tuge i istine svojim nadahnućem i vještinom ozvaničila kao žensku verziju kafanske molitve. Njihovi glasovi u tim pjesmama vremenom su postali otkucaji mnogih srca. Te karijere se rimuju sa legendom. Bajka rasuta do granica našeg jezika, senzibiliteta i prokletstva. Na kraju poraženi a nezaboravljeni – napisao je Petar Peca Popović u knjižici izdanja odajući svojim tekstom počast Tominim i Silvaninim karijerama i pjesamama jednako kao što to svojim glasom čini Amira Medunjanin.

Komentari

NA VRH