ZDRAV ŽIVOT Legendarni muzičar

Darko Rundek otkrio recept za bolje jutro

Osim što se super hranimo, podržavamo i lokalne proizvođače - ispričao je Rundek

L. K. P. / Avaz.ba

Opis: Darko Rundek

Instagram

Život u skladu s prirodom već je dugi niz godinama nit vodilja Darku Rundeku . Član je Udruge "Zemlja za nas", čiji je dio i njegovo eko imanje, svojevrsni OPG u Povljama na Braču te se aktivno bori za zaštitu okoliša. Na svakom koraku propagira zdrav život i hranu, pa je tako svojim fanovima otkrio recept za mlijeko kakvo on pije.

-Svako jutro ja pijem biljno mlijeko od lješnjaka koji se pomiješaju s vodom i stave u blender. Nakon toga kad se to izblenda procijedi se i to je dovoljno za pola litre gustog mlijeka od lješnjaka. Na taj način imamo zdravo mlijeko. To može biti heljda ili bademi, umjesto lješnjaka. Na taj način osim što se super hranimo, podržavamo i lokalne proizvođače - ispričao je Rundek.

  • Dalmacija je posljednjih godina postala njegova porodična baza

    Dalmacija je posljednjih godina postala njegova porodična baza

    Foto: Instagram


Inače, uz muzičara koji je godinama vegetarijanac, život u skladu s prirodom, uz brigu o okolišu i uzgoj zdrave hrane njeguju i njegov sin David Vid Dimitrije Sebastian Ernest Viktor te supruga Sanda Hržić, uspješna pozorišna rediteljica i glumica.

Desetljećima Rundek s porodicom živi na tri adrese: Pariz, Zagreb i Povlja na otoku Braču. Ipak, Dalmacija je posljednjih godina postala njegova porodična baza. U mjestu Povlja staru konobu legendarni muzičar je pretvorio u muzički studio gdje je u karantini vrijedno radio na novim pjesmama.

Više o temi Darko Rundek

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na