ŠOK U SVIJETU FILMA

Buntovnica Holivuda dobila ulogu neprežaljene princeze Dajane

Stjuart: Zvijezda "Sumrak sage". Agencije

Avaz.ba

19.6.2020


Šok u svijetu filma i poštovaoca Lejdi Di nastupio je nakon što je objavljeno da će Kristen Stjuart (Stewart), zvijezda "Sumrak sage", utjeloviti legendarnu princezu na filmskom platnu. Radnja nadolazećeg filma koji će se zvati "Spencer" bit će smještena u devedesetima, pratit će Dajanin (Diana) život u trenu kada je definitivno odlučila da brak s princom Čarlsom (Charles) ne funkcionira.

Drama će se odviti u samo tri dana, u jednom od njenih posljednjih božićnih blagdana provedenih u Vindzoru. Kristen  se dokazala u više navrata da može glumiti i u komediji i u drami, ali njeno lice u ulozi "Princeze srca" intrigiralo je mnoge, zbog buntovne naravi mlade glumice.


Kada se uporede lica Kirsten i Dajana imaju neke nevjerovatne podudarnosti u izgledu. Agencije

Kada se uporede lica Kirsten i Dajana imaju neke nevjerovatne podudarnosti u izgledu, ali to nije najbitnija stvar otkako su filmska šminka i prostetika napredovali u posljednje vrijeme. Uvjerili smo se i da kostimografija te stiliziranje na filmu i serijama može učiniti čuda, transformirati glumce do neprepoznatljivosti.

Reditelj Pablo Larein (Larraín) uvjeren je da Stjuart ima sve bitne karakteristike da savršeno prikaže Dajanu, uključujući njenu predanost, sposobnost da prikaže priču samo svojim očima te raznolikosti koju je dokazala kao glumica. Snimanje je zakazano najranije za 2021. te mnogi ljudi iz svijeta filma nestrpljivo očekuju više detalja o filmu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.